Ειδήσεις

Αντιπροσωπεία της αδελφοποιημένης Κοινότητας Πισσουρίου της Κύπρου στο Δήμο Κιλελέρ


Το Δήμο Κιλελέρ επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της αδελφοποιημένης κοινότητας Πισσουρίου της  Κύπρου στο πλαίσιο του προγράμματος  «Common Values Equals Common Future».

Οι εταίροι του προγράμματος, Δήμος Κιλελέρ και Κοινότητα Πισσουρίου Κύπρου, είχαν  υπογράψει στις 14/7/2018 πρωτόκολλο αδελφοποίησης βασισμένο στην κοινή τους ιστορία και με βασικό σκοπό την ενδυνάμωση των προαιώνιων αδελφικών δεσμών και της πολιτιστικής ταυτότητας μεταξύ του Ελληνισμού της Μητροπολιτικής Ελλάδας και του Ελληνισμού της Μαρτυρικής Κύπρου.

Στο πλαίσιο αυτόσυμμετέχουν στο πρόγραμμα που σημαίνει «οι κοινές αξίες ισοδυναμούν με κοινό μέλλον», το οποίο αποβλέπει στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων εταίρων αλλά και στη συμμετοχή πολιτών σε διακρατικά φόρουμ και σε συζητήσεις σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη των χωριών, του αγροτικού και εναλλακτικού τουρισμού καθώς και στην υποβολή προτάσεων για υλοποίηση ευρωπαϊκών πολιτικών σε αγροτικές περιοχές.

Οι δράσεις του προγράμματος «Europe for Citizens/Town Twinning: Common Values Equals Common Future» επικεντρώνονται στο διάστημα από τέλος Αυγούστου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου 2022. Η  αντιπροσωπεία της Κοινότητας Πισσουρίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Λ. Λαζάρου επισκέφθηκε αρχικά το Δημαρχείο του Δήμου Κιλελέρ στη Νίκαια, όπου τους υποδέχθηκε ο
«οικοδεσπότης» Δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος. Σε μια σεμνή τελετή έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών συμβόλων και δώρων. Στη συνέχεια επισκέπτες και οικοδεσπότες επισκέφθηκαν το χώρο του μνημείου των πεσόντων στο Κιλελέρ και φωτογραφήθηκαν στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου στην ομώνυμη Κοινότητα όπου το 2018 είχε φυτευτεί μια ελιά,   σύμβολο της αδελφοποίησης. Ο Θ. Νασιακόπουλος τόνισε ότι προτίθεται να ονομαστεί το συγκεκριμένο πάρκο «Πάρκο Πισσουρίου» ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να σημειωθεί ότι χορευτικό συγκρότημα της κοινότητας Πισσουρίου συμμετέχει στην 5η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών, ένα Διεθνές Φεστιβάλ χορού που οργανώνεται από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Χάλκης, τον Μ.Ε.Σ. Συκουρίου και τον Π.Σ. Πυργετού, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, τον Δήμο Κιλελέρ και τον Δήμο Τεμπών. Στο Φεστιβάλ αυτό φιλοξενούνται χορευτικές ομάδες από την Πολωνία, την Αργεντινή και τη Χιλή, ενώ δίνεται η δυνατότητα αλληλεπίδρασης και γνωριμίας με τις χώρες αυτές και τον πολιτισμό τους.

Την επίσκεψη της Κυπριακής αντιπροσωπείας συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτ. Νταφόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Ι. Πινάκα, Κ. Φιλιππούλης, Κ. Χατζηκωνσταντίνου, Αχ. Χατζούλης και Β. Χλιάπη –Γκουνιαρούδη, η δημοτική σύμβουλος Ελ. Ζωιοπούλου και ο Πρόεδρος της ΤΚ Κιλελέρ Θ. Ζιόμπουρας.

Προηγούμενο άρθρο Η Άννα Βαγενά στην εναρκτήρια εκδήλωση της 5ης Διεθνούς Συνάντησης στην Αγιά
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στη Λάρισα