Ειδήσεις

Κέλλας: Οι αποζημιώσεις στα βιομηχανικά αχλάδια, η έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στους παραγωγούς


«Οι αποζημιώσεις που δόθηκαν για τις ζημιές στο προανθικό στάδιο, που προκάλεσε ο παγετός του 2021 στα βιομηχανικά αχλάδια της επαρχίας, αποτελούν την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ προς τους αγρότες.

Καθημερινά, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει τη βούλησή της να στηρίξει ενεργά τον πρωτογενή τομέα, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, σε καιρούς δύσκολους, λόγω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία».

Αυτά υποστήριξε, από την 7η Γιορτή Αχλαδιού, που διοργάνωσαν η Τοπική Κοινότητα Δένδρων – Πλατανουλίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανουλίων «ο Άγιος Χαράλαμπος», ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, συνεπής σε μια ακόμη εκδήλωση με αναφορά στον αγροτικό κόσμο,  συμμετείχε στη γιορτή, την οποία αγκάλιασε όλη η επαρχία Τυρνάβου, επισκέφθηκε τα εκθεσιακά περίπτερα και συνομίλησε με αχλαδοπαραγωγούς της περιοχής.

Οι παραγωγοί, μάλιστα, ευχαρίστησαν τον κ. Κέλλα για τη συμβολή του στην προσπάθεια, που καταβλήθηκε και ευοδώθηκε πρόσφατα, αναφορικά με την καταβολή αποζημιώσεων για τις περσινές ζημιές, που σημειώθηκαν στο προανθικό στάδιο.

Ταυτόχρονα, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το αρνητικό κλίμα, που έχει δημιουργηθεί στις αγορές του εξωτερικού, σχετικά με τις εξαγωγές, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, εξέλιξη, που έχει ως αποτέλεσμα την προβληματική διάθεση του προϊόντος και στην εγχώρια αγορά, με τις ανοιχτές τιμές να κυριαρχούν στις συμφωνίες με τους εμπόρους.

Ο κ. Κέλλας, από την πλευρά του, στάθηκε στη διαχρονική δυναμική του αχλαδιού στην ελληνική και διεθνή αγορά, καθώς “το ποιοτικό αχλάδι Τυρνάβου, χάρη στο μεράκι των παραγωγών και την υψηλή διατροφική του αξία, βρίσκεται στην κορυφή των ελληνικών αγροτικών προϊόντων”.

Συνεχάρη δε, τους διοργανωτές, στα πρόσωπα του προέδρου της Τ.Κ Δένδρων – Πλατανουλίων, Δημήτρη Ρίζου και της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανουλίων «ο Άγιος Χαράλαμπος», Σοφίας Μουντζιά – Χαμορούσου, για την άρτια εκδήλωση, “καθώς η Γιορτή Αχλαδιού, έχει καταστεί θεσμός και σημείο αναφοράς για τα Πλατανούλια και την ευρύτερη περιοχή”.

Κάλεσε, τέλος, τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, που δραστηριοποιούνται στην επαρχία, να συνεχίσουν να στηρίζουν τους παραγωγούς, ενισχύοντας σημαντικά την τοπική και εθνική οικονομία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στο 6ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνών Δημιουργών του Συλλόγου Φίλων της Πινακοθήκης Γόννων ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης
Επόμενο άρθρο Η ‘’Αγγέλα Παπάζογλου’’ στο Β’ Αρχαίο θέατρο Λάρισας