Ειδήσεις

Γιώργος Λαμπρούλης: Υποστελέχωση στο Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου


Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κατέθεσε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την Ερώτηση 2043 στις 28 Δεκέμβρη του 2021, σχετικά με τα προβλήματα υπηρετούντων στις Λιμενικές Αρχές Μαγνησίας και Σποράδων. Στη σχετική ερώτηση τονίζονταν και τα προβλήματα υποστελέχωσης του Λιμενικού Τμήματος Αλοννήσου. Τα προβλήματα που υπήρχαν το χειμώνα όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά εντάθηκαν παραπέρα με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ανακοινώσεις της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών έχουν αναδείξει επανειλημμένα το ζήτημα. Αντίστοιχα δημοσιεύματα από τοπικούς φορείς της Αλοννήσου κάνουν λόγο για πολύ σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης του Λιμενικού Σταθμού Αλοννήσου και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι.

Οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται είναι δεκατέσσερις (14) συμπεριλαμβανομένου και του πληρώματος του σκάφους, σήμερα καλύπτονται μόνο οι επτά (7), με αποτέλεσμα να υπάρχει πλημμελής αστυνόμευση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα (ΧΖΛ) – Πατητηρίου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει το υπάρχον προσωπικό, επίσης να μην εκτελούνται οι απαραίτητες περιπολίες με το Λιμενικό σκάφος στο χώρο ευθύνης του Λιμενικού Σταθμού Αλοννήσου (Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων).

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να στελεχωθεί επαρκώς ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία στο λιμάνι και να ενισχυθεί η φύλαξη και η αστυνόμευση στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων σε όλη τη διάρκεια του έτους;

 

Οι Βουλευτές

                                                                                  Παπαναστάσης Νίκος

                                                                                               Λαμπρούλης Γιώργος

                                                                                               Παφίλης Θανάσης

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν rapid test στο Δήμο Τεμπών
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στη Λάρισα