Ειδήσεις

5η Διεθνής Συνάντηση στην Αγιά στις 30 & 31 Αυγούστου


Ο Δήμος Αγιάς στα πλαίσια των δράσεων του Δικτύου Μεταφοράς Καλής Πρακτικής «Volunteering Citiesτου Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACTIII διοργανώνει την 5η Διεθνή Συνάντηση στην Αγιά στις 30 & 31 Αυγούστου 2022.

Η εναρκτήρια εκδήλωση της 5ης Διεθνούς Συνάντησης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Αυγούστου ώρα 09:30 π.μ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» ενώ οι εργασίες θα συνεχιστούν και την Τετάρτη 31 Αυγούστου στον ίδιο χώρο.

Επίσης οι εκδηλώσεις του Αγιώτικου Πανηγυριού και της 25ης Γιορτής Μήλου που φέτος εντάσσονται στα πλαίσια των δράσεων του Δικτύου Μεταφοράς Καλής Πρακτικής «VolunteeringCities+» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III θα διαρκέσουν από την Τετάρτη 31 Αυγούστου έως την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Στο έργο συμμετέχουν 5 Δήμοι από 5 ευρωπαϊκές χώρες με επικεφαλή εταίρο τον Δήμο Αθηένου από την Κύπρο.  Αναλυτικά συμμετέχουν οι Δήμοι Αγιάς από την Ελλάδα, Aljustrel από την Πορτογαλία, BanskaStiavnica από την Σλοβακία και Rezekne από τη Λετονία.

Σκοπό του έργου αποτελεί η μεταφορά ενός δικτύου συνεργασίας που επικεντρώνεται στην καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών μέσω της συνεργασίας διαφορετικών ηλικιακών ομάδων κυρίως εθελοντών και φορέων ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στις τοπικές κοινωνίες.

Συγκεκριμένα με το έργο «VolunteeringCities+» θα μεταφερθεί η Καλή Πρακτική Εθελοντισμού του Δήμου Αθηένου όπως αναπτύχθηκε στο έργο «VolunteeringCities» κατά την α΄φάση του Ευρ. Προγράμματος URBACT III.

Η Καλή Πρακτική Εθελοντισμού του Δήμου Αθηένου έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με τη μεθοδολογία του Ευρ. Προγράμματος URBACT III και περιλαμβάνει την άσκηση κοινωνικής πολιτικής μέσω εθελοντικών κοινωνικών δράσεων με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων που συμβάλλουν στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και των ανισοτήτων εντός της τοπικής κοινότητας.

Το Δίκτυο Μεταφοράς Καλής Πρακτικής «VolunteeringCitiesέχει εγκριθεί στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Προηγούμενο άρθρο Ε. Λιακούλη: Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει σε δυο δημοκρατίες
Επόμενο άρθρο Η Άννα Βαγενά προς τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού μας και προς τους εκπαιδευτικούς