Ειδήσεις

Μάξιμος: Η φήμη των κρασιών Ραψάνης ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας


«Η Ραψάνη, ως τόπος με ευνοϊκές εδαφοκλιματικές συνθήκες και με σύμμαχο την αγάπη, το μεράκι και τη σκληρή δουλειά των κατοίκων, κατόρθωσε δικαίως να θεωρείται μια από τις πιο ονομαστές οινοπαραγωγικές περιοχές και η φήμη της έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας. Για να διατηρηθεί αυτή η προοπτική και στο μέλλον, είναι απαραίτητο να συνυπάρξουν η παράδοση και η πολύχρονη εμπειρία με τις νέες, σύγχρονες τακτικές καλλιέργειας και προώθησης που αξιοποιούν και προβάλουν ακόμα περισσότερο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του στον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Γιώργο Νικολάου  και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ραψάνης κ. Δημήτρη Ζήλο με αφορμή την γιορτή Κρασιού και Αμπελιού Ραψάνης.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημειώνει ότι λόγω της συμμετοχής του ως Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Δικτύου Καθολικών Νομοθετών στη Ρώμη, αδυνατεί να παραβρεθεί στη γιορτή. Ωστόσο, συγχαίρει την τοπική και δημοτική αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους για τη διοργάνωση της όμορφης αυτής γιορτής. Όπως υπογραμμίζει «η σπουδαιότητα διοργάνωσής της έγκειται στη διατήρηση των χαρακτηριστικών της Ραψάνης ως παραδοσιακής αμπελοπαραγωγικής και οινοπαραγωγικής περιοχής στο διάβα του χρόνου».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει επισημαίνοντας ότι «η αμπελουργία και η οινοποίηση είναι βαθιά ριζωμένες στην περιοχή και εύλογα οι κοινωνικές δραστηριότητες αναδεικνύουν το πολιτιστικό αποτύπωμα τους, το οποίο είναι πλουσιότατο από αρχαιοτάτων χρόνων και σε άλλες γωνιές της ελληνικής γης».

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώνεται η περιοδική έκθεση Η επιστροφή των Μουσών με ξεναγήσεις για το κοινό
Επόμενο άρθρο Νέο αντιπλημμυρικό έργο 1.800.000 ευρώ στον Πηνειό ποταμό