Ειδήσεις

Ο Χρήστος Κέλλας για τον Γιάννη Νανά


«Η είδηση του θανάτου του αγαπητού συναδέλφου, καθηγητή καρδιολογίας, Γιάννη Νανά,βυθίζει σε θλίψη την ιατρική και ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας, τον Νομό Λάρισας και ιδιαίτερα την Αγναντερή, απ’ όπου καταγόταν.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για την απώλεια του καθηγητή Γιάννη Νανά, προσθέτοντας:

«Λαμπρός επιστήμονας, πρωτοπόρος στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας και των μεταμοσχεύσεων, συνέβαλε στην ανάπτυξη του πεδίου στην Ελλάδα και έσωσε αμέτρητες ζωές συνανθρώπων μας.

Η προσφορά του στην παγκόσμια κοινότητα ήταν ανάλογη με την εισφορά του στην ιατρική επιστήμη, καθώς ίδρυσε το ΚέντροΔιεθνούς Αλληλεγγύης και Συνεργασίας, μέσω του οποίου βοήθησε πολλές οικογένειες της Αφρικής, συστήνοντας νοσοκομεία, σχολεία, αγροτικά ιατρεία αλλά και κατασκευάζοντας αρδευτικά έργα.

Το κενό που αφήνει πίσω του είναι επιστημονικά και φιλανθρωπικά δυσαναπληρώτο. Το αποτύπωμά του στην καρδιολογία και στην κοινωνία θα παραμείνει για πάντα ανεξίτηλο και θα εμπνέει τις επόμενες γενιές ως υπόδειγμα ιατρού, ακαδημαϊκού δασκάλου, οικογενειάρχη καιανθρώπου.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του».

 

Προηγούμενο άρθρο 5η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώνεται η περιοδική έκθεση Η επιστροφή των Μουσών με ξεναγήσεις για το κοινό