Ειδήσεις

Βαγενά: Ο Μητσοτάκης, υπόλογος για αξιόποινη πράξη με την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη


O Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση της 26ης Αυγούστου στην Ολομέλεια της Βουλής  για το θέμα των παρακολουθήσεων, ευρισκόμενος σε κατάσταση πανικού, μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι, για την παρακολούθηση του Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, κ. Ν. Ανδρουλάκη, δεν ευθύνεται ο ίδιος, αλλά ο ανιψιός του  κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος εκτός από ανιψιός του ήταν και ο στενότερος συνεργάτης του, Γενικός Γραμματέας του προσωπικού του Γραφείου, και ο πρώην Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, κ. Παναγιώτης Κοντολέων, τους οποίους διόρισε ο ίδιος σε αυτές τις θέσεις.

Θέλει να μας πει, λοιπόν, ο πρωθυπουργός ότι είναι τόσο ανεπαρκής, ώστε δεν ήξερε τι συνέβαινε στην ΕΥΠ, την οποία πήρε στον απόλυτο έλεγχό του τη δεύτερη μέρα της πρωθυπουργίας του. Δεν ήξερε, δηλαδή, ο πρωθυπουργός, γιατί ο Γραμματέας του και ανιψιός του δεν τον ενημέρωσε για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ούτε σε παιδιά του δημοτικού δεν θα απευθυνόταν έτσι ο κ. Μητσοτάκης.

Γι’αυτό, πολύ σωστά του απάντησε ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης: “Είστε κατηγορούμενος, κύριε Μητσοτάκη, σύμφωνα με  το Σύνταγμα, γιατί σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 19 του Συντάγματος  απαγορεύεται η παρακολούθηση των Ελλήνων πολιτών εκτός αν υπάρχει σοβαρότατος λόγος εθνικής ασφάλειας. Μην προσπαθείτε να ξεφύγετε, ρίχοντνας τα βάρη στον ανιψιό σας και λέγοντάς μας ότι δεν γνωρίζατε. Δεν υπάρχει οικογενειακή, υπάρχει εθνική ευθύνη. Εξάλλου, με τη δικαιολογία σας αυτή μας δίνετε το δικαίωμα να πούμε ότι έχετε μειωμένη δυνατότητα αντίληψης. Είστε και ανεύθυνος και ελλιπής για να είστε πρωθυπουργός. Επίσης, νομοθετήσατε να μην έχει τη δυνατότητα ο πολίτης να ενημερώνεται από την Ανεξάρτητη Αρχή αναδρομικά για ποιο λόγο παρακολουθείται, όταν αντιληφθεί ότι παρακολουθείται. Γιατί το κάνατε αυτό, αν όχι για να καλύψετε τις παρανομίες σας; Κύριε Μητσοτάκη, επί τριάμισι χρόνια χτίσατε ένα καθεστώς νεποτισμού, σήψης και παρακμής, που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ευρώπη, και με την κυριαρχία που επιβάλατε στα ΜΜΕ μπουκώνοντάς τα με χρήμα, αποκτήσατε μιαν αίσθηση ασυδοσίας που αύξησε την αλαζονία σας”.

Πρέπει να αντιληφθείτε, κύριε Μητσοτάκη, ότι ένας πρωθυπουργός δε μπορεί να παρακολουθεί άλλους πολιτικούς του αντιπάλους για λόγους εθνικής ασφάλειας χωρίς να εξηγεί ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι. Ούτε επίσης να ελέγχει ασφυκτικά τα ΜΜΕ. Δε μπορείτε να χειραγωγήσετε όλους τους πολίτες, γιατί όταν θα βρεθείτε μπροστά στην πραγματικότητα θα είστε ένας γυμνός βασιλιάς. Απαιτούμε να μάθουμε πόσοι ακόμα βουλευτές παρακολουθούνται, ή έχουν παρακολουθηθεί στο παρελθόν, πράγμα που θα επιθυμούσα κι εγώ για τον εαυτό μου.

Είμαστε όλοι εκτεθειμένοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και απλοί πολίτες, στον μηχανισμό που στήθηκε εγκληματικά από εσάς. Να μας πείτε, ποιος γνωρίζει τα κριτήρια αυτού του μηχανισμού για το ποιος μπορεί να είναι ύποπτος παρακολούθησης.  Αυτό που ζούμε δεν είναι κανονικότητα, είναι εκτροπή, και είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων μας στην ιδιωτικότητα των επικοινωνιών, από τους πολιτικούς μέχρι τους απλούς πολίτες.

Η παρακολούθηση εκλεγμένου αντιπροσώπου του ελληνικού λαού είναι πράξη αξιόποινη και ο πραγματικός λόγος που δώσατε, κύριε πρωθυπουργέ, την εντολή παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν γιατί δεν σας έφτανε να είστε αρχηγός του πρώτου Κόμματος, θέλατε να ελέγχετε και το τρίτο Κόμμα εν όψει των πολιτικών εξελίξεων σε περίπτωση σχηματισμού Κυβένρησης συνεργασίας μετά τις εκλογές.

Για όλον τον δημοκρατικό κόσμο δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ανένδοτο θεσμικό αγώνα για την επιστροφή της δημοκρατικής κανονικότητας στον τόπο, για να έρθει μια κυβέρνηση που θα σέβεται τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών, αλλά και θα τους προστατεύσει από την ασυδοσία της διακυβέρνησης της ΝΔ σε όλους τους τομείς, μια κυβέρνηση που θα καταργήσει τους χιλιάδες μετακλητούς που διορίζετε, 50 περίπου το μήνα, τους υπέρογκους μισθούς σε διευθυντικές θέσεις σχεδόν όλων των δημόσιων οργανισμών, τους ακόμα πιο υπέρογκους μισθούς των γκόλντεν μπόυς της ΔΕΗ με τα ασύλληπτα μπόνους, που οι ίδιοι δίνουν στον εαυτό τους και, όπως ορθά είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, ‘’Εφορμήσατε, όπως εφορμούν οι ακρίδες, στο δημόσιο κορβανά, φροντίσατε οποιαδήποτε τρύπα να τη βουλώσετε με γαλάζια παιδιά και τώρα στοχεύετε στα 30 δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης’’.

Οι εποχές είναι δύσκολες, ο χειμώνας που έρχεται είναι δυσκολότερος, ο κόσμος δεν αντέχει μια κυβέρνηση που ενδιαφέρεται μόνο για τα υπερκέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών που τη στηρίζουν και τον αφήνει να παλεύει σε μια καθημερινότητα που οι μισθοί και τα μεροκάματα δε φτάνουν πια ούτε για την κάλυψη των βασικών αναγκών των νοικοκυριών.

Ο τόπος χρειάζεται άμεσα αλλαγή με μια νέα δημοκρατική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην κορυφαία έκθεση εναλλακτικού τουρισμού στην Ευρώπη
Επόμενο άρθρο 5η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών στη Λάρισα