Ειδήσεις

Μάξιμος: Πολιτιστικό γεγονός η γιορτή κρασιού Αμπελώνα


«Η ελληνική αγροτική παραγωγή οφείλει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες ταχύτατα και αποτελεσματικά. Βασιζόμενοι στην πολύχρονη εμπειρία των παραγωγών μας οφείλουμε να ανανεώσουμε τους τρόπους προώθησης των προϊόντων μας, προβάλλοντας σταθερά τα αναμφίβολα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα». Τα παραπάνω επισημαίνει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμα που απευθύνει προς τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Γιάννη Κόκουρα απαντώντας στην πρόσκληση να παραβρεθεί στην τελετή έναρξης της ‘‘Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα’’.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στο μήνυμά του, αφού ευχαριστεί θερμά για την ευγενική πρόσκληση, στην οποία όμως δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω της παρουσίας του ως Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) στη Βενετία της Ιταλίας, όπου παρουσιάζεται ο Τόμος «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», σημειώνει ότι «‘‘γιορτή κρασιού Αμπελώνα’’ είναι ένα πολιτιστικό γεγονός που, εδώ και πολλά χρόνια, αποτελεί ορόσημο για τον Αμπελώνα και τον Δήμο. Η ενασχόληση με την αμπελουργία και τα προϊόντα της, το σταφύλι, το κρασί, το τσίπουρο έχει βαθιές ρίζες και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με την κοινωνική ζωή των ανθρώπων αυτού του τόπου. Το γεγονός αυτό αμφίδρομα έχει οδηγήσει στην παραγωγή ονομαστών αμπελοοινικών προϊόντων, γνωστών σε όλη τη χώρα για την ποιότητά τους.

Ωστόσο, σήμερα, είναι φανερό ότι ο κόσμος αλλάζει ραγδαία και ο διεθνής ανταγωνισμός εντείνεται δημιουργώντας δεδομένα και νέες προκλήσεις. Η ελληνική αγροτική παραγωγή οφείλει να προσαρμοστεί σε αυτές τις νέες συνθήκες ταχύτατα και αποτελεσματικά. Βασιζόμενοι αφενός στην πολύχρονη εμπειρία των παραγωγών μας, είμαστε υποχρεωμένοι αφετέρου να ανανεώσουμε τους τρόπους προώθησης των προϊόντων μας, προβάλλοντας σταθερά τα αναμφίβολα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Με αυτές τις σκέψεις και αφού συγχαρώ τους διοργανωτές και όλους τους εμπλεκόμενους για τη διοργάνωση της όμορφης αυτής γιορτής, εύχομαι κάθε επιτυχία στις τετραήμερες εκδηλώσεις της γιορτής».

Προηγούμενο άρθρο Συναυλία αφιέρωμα για τον ένα χρόνο χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο» για την Παρασκευή 26/8