Ειδήσεις

Στο Λιβάδι Ελασσόνας ο Χρήστος Κέλλας


«Μπορεί ο καιρός, σήμερα, στο Λιβάδι, να είναι σκοτεινός και συννεφιασμένος, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο, διαγράφονται φωτεινές και ευοίωνες, καθώς η χώρα εισέρχεται σε μια νέα εποχή, απαλλαγμένη από το καθεστώς της Ενισχυμένης Ευρωπαϊκής Εποπτείας.

Με πίστη στις δυνατότητες των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου και ιδιαίτερα του πρωτογενούς τομέα, πορευόμαστε σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία».

Τα παραπάνω τόνισε, από το Λιβάδι Ελασσόνας, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, για την επόμενη μέρα της πατρίδας μας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, συμμετείχε στις παραδοσιακές εκδηλώσεις, που διοργάνωσε ο Σύλλογος “Καβαλάρηδες” Λιβαδίου Ολύμπου, ενώ συνομίλησε με κατοίκους της ορεινής κωμόπολης, που ασχολούνται, κυρίως με την κτηνοτροφία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Στο Λιβάδι, χτυπάει η καρδιά της ελληνικής κτηνοτροφίας, δραστηριοποιείται ένας υγιής αγροτικός συνεταιρισμός, ο «Βοσκός», παράγονται ποιοτικά προϊόντα ΠΟΠ, ενώ με ιδιαίτερη χαρά βλέπω νέους ηλικιακά παραγωγούς, οι οποίοι συνεχίζουν και εξελίσσουν την κτηνοτροφική παράδοση.

Δέσμευση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η έμπρακτη στήριξη των κτηνοτρόφων. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος, που εντείνονται από το αυξημένο κόστος παραγωγής και την ενεργειακή κρίση και προχωρούμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις.

Τηρήσαμε την υπόσχεση για επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, αυξάνοντας, μάλιστα, το αρχικό κονδύλι από τα 60 στα 70 εκ. ευρώ, χορηγήσαμε ειδική ενίσχυση 2% επί του τζίρου για την αγορά ζωοτροφών, μειώσαμε το ΦΠΑ στις ζωοτροφές και τα λιπάσματα, ενώ  προσδοκώ πως θα υπάρξει νέο πακέτο ενίσχυσης για την προμήθεια ζωοτροφών και μάλιστα, εγκαίρως».

Τέλος, ο κ. Κέλλας, αναφέρθηκε στις “μικρές νίκες”, όπως τις χαρακτήρισε, που επετεύχθησαν επί κυβερνήσεως ΝΔ στον χώρο της κτηνοτροφίας, τονίζοντας:

«Η σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, η μάχη που δώσαμε και κερδίσαμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, σαν χώρα, για την ελληνικότητα της φέτας, οι αυξημένοι έλεγχοι στις εισαγωγές, που περιόρισαν το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων,  μας δίνουν το δικαίωμα να αισιοδοξούμε και να περιμένουμε καλύτερες μέρες για τους Έλληνες κτηνοτρόφους.

Όλοι μαζί, προχωρούμε μπροστά και αλλάζουμε σελίδα στη χώρα».

 

Προηγούμενο άρθρο Ακρόαση για Νέα μέλη στο Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο InDONNAtion
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής από όχημα – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού