Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νεοδιόριστων στην ΠΔΕ Θεσσαλίας


Το Υπουργείο Παιδείας, πιστό στις δεσμεύσεις του για υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης,  προχώρησε φέτος  σε 8487 μόνιμων διορισμών.

Ήδη, ολοκληρώθηκαν,  οι  ορκωμοσίες  των 17  νεοπροσληφθέντων μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), Ψυχολόγων ΠΕ23 και Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ30,  στα γραφεία της ΠΔΕ Θεσσαλίας, παρουσία της Αν. Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας  Βασιλικής Ζιάκα μέσα σε ένα ιδιαίτερα χαρούμενο και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα.

Φέτος, δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διορίστηκαν  μόνιμα συνολικά  183 εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, στην Α/θμια και Δ/θμια Εκπ/ση της  ΠΔΕ Θεσσαλίας και συγκεκριμένα :

124 εκπαιδευτικοί Γενικής Εκπαίδευσης

22 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

11 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ79.01, στα Μουσικά σχολεία

26 μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού

Η κ Ζιάκα εύχεται στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, καλή επιτυχία στους επαγγελματικούς και τους προσωπικούς τους στόχους, να έχουν μια ευδόκιμη πορεία στον χώρο της εκπαίδευσης, εκπληρώνοντας τον διδακτικό και παιδαγωγικό τους ρόλο προς όφελος των μαθητών τους και της εκπαίδευσης γενικότερα.

Τέλος τα λειτουργικά κενά που προκύπτουν από προσωρινή απουσία των εκπαιδευτικών αλλά και των ΕΕΠ-ΕΒΠ λόγω στελεχών εκπαίδευσης, αποσπάσεων, διεύρυνση του ωραρίου των ολοημέρων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων μέχρι τις 5:30 το απόγευμα (από τις 4:00 που λειτουργούσαν το προηγούμενο διάστημα)   και μακροχρόνιων αδειών (υγείας, ανατροφής τέκνων, κύησης και λοχείας)  θα καλυφθούν  άμεσα με προσλήψεις αναπληρωτών.

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών θα ανακοινωθούν  στις 26 Αυγούστου (τα ονόματα των εκπαιδευτικών οι οποίοι θα προσληφθούν ως αναπληρωτές).

Στις 31 Αυγούστου θα εκδοθούν οι αποφάσεις προσλήψεων των αναπληρωτών ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Την 1η Σεπτεμβρίου οι προσληφθέντες αναπληρωτές θα δηλώσουν τα σχολεία που προτιμούν να διδάξουν.

Στις 2 Σεπτεμβρίου , ημέρα Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, τα σχολεία  δηλαδή, στα οποία τοποθετούνται οι αναπληρωτές.

Στις 5 Σεπτεμβρίου  οι προσληφθέντες αναπληρωτές θα πρέπει να παρουσιαστούν στα σχολεία τα οποία προσλήφθηκαν,

ώστε με την έναρξη των μαθημάτων όλοι οι εκπαιδευτικοί να είναι στη θέση τους.

Βέβαια  κενά που θα προκύψουν  στην πορεία, καθώς υπάρχει δυναμική στο χώρο της εκπαίδευσης , θα καλυφθούν με επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

Παράλληλα, η κ Ζιάκα επισημαίνει ότι η ΠΔΕ Θεσσαλίας βρίσκεται πάντα δίπλα στους μαθητές, γονείς και κηδεμόνες και στους εκπαιδευτικούς.  Κύριο μέλημα μας είναι η υποστήριξή όλων των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ , ώστε να επιτελέσουν το έργο τους όσο γίνεται πιο γόνιμα και αποτελεσματικά, καλώντας τους να ηγηθούν και πάλι – πρωτοπόροι και εμπνευστές – της προσπάθειας της κοινωνίας για αναβάθμιση και βελτίωσή της, μέσω της Εκπαίδευσης και της Παιδείας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ποσό 14 εκατ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Τι απαντά στην ΠΑΚ Θεσσαλίας, το γραφείο ΟΕΥ στο Κάιρο για το πρόβλημα εξαγωγών των μήλων