Ειδήσεις

Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Λάρισας


Συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη το μεσημέρι, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας Βασίλη Πινακά το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με θέμα  την ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μετά το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ που βρίσκεται σε ισχύ  από  την Τρίτη και το Ιδιαίτερο Προειδοποιητικό Σήμα που εστάλη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.  Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, από Τρίτη 23-8-2022 έως και την Παρασκευή 26-8-2022,  αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Η  Θεσσαλία και  οι Σποράδες βρίσκονται μεταξύ των περιοχών που σύμφωνα με την πρόγνωση θα δεχτούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με το σύνολο των αρμόδιων υπηρεσιών της και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Στρατός, Δήμοι, ΔΕΥΑ, ΔΕΗ κλπ) βρίσκονται σε ετοιμότητα και σε συνεχή επιφυλακή, μέχρι τη λήξη του φαινομένου, προκειμένου  να παρέμβουν άμεσα, όπου κριθεί απαραίτητο. Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας Βασίλης Καραλής, ο Διοικητής ΔΙ.ΠΥ.Ν. Λάρισας Νικόλαος Μητσιογιάννης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας Αγάπιος Χαρακόπουλος, οι δήμαρχοι Ελασσόνας Νίκος Γάτσας και Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο  διευθυντής  Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας Κώστας  Γαβριηλίδης,  εκπρόσωποι του ΑΤΑ, του Στρατού, Δήμων της Π.Ε. Λάρισας,  της ΔΕΥΑΛ, της ΔΕΗ και εθελοντικών οργανώσεων.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα, ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των αγροτών
Επόμενο άρθρο 1.548 νέα κρούσματα covid στη Λάρισα