Ειδήσεις

Κέλλας σε Πλεύρη: Χρηματοδότηση για την Ελληνική Εταιρεία Alzheimer Λάρισας


Τον αποκλεισμό από τη διαδικασία διεκδίκησης ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τη δημιουργία Κινητής Μονάδας και Κέντρου Ημέρας για τη στήριξη πασχόντων από Alzheimer, στον Νομό Λάρισας, φέρνει στη Βουλή, ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με αναφορά προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, επικαλούμενος τη σχετικήεπιστολή διαμαρτυρίαςτης Ελληνικής Εταιρείας νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Νομού Λάρισας (ΕΕΝΑΛ), τονίζει στον κ. Πλεύρη τα εξής:

«Mε την ΑΔΑ: 9Λ2Π465 ΦΥΟ-8 29-7- 2022, η ΕΕΝΑΛ “αποκλείστηκε από την πρόσκληση υποβολής φακέλου για συμμετοχή στην διεκδίκηση χρηματοδότησης, από το ευρωπαϊκό πακέτο 2021-2023, αν και στην απόφαση έγκρισης σκοπιμότητας με ΑΔΑ: 9ΨΣΛ465ΦΥΟ-427 από 20-4-2022 υπήρχε η πρόβλεψη για Κέντρο Ημέρας  και Κινητή Μονάδα για την Λάρισα”.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι δίνεται δυνατότητα χρηματοδότησης σε νεοσύστατες οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται σε νομούς με πολύ λιγότερο πληθυσμό από αυτόν του Ν. Λάρισας, ενώ αποκλείεται η ΕΕΝΑΛ που μετρά 20 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στον συγκεκριμένο τομέα».

Ο Χρήστος Κέλλας επισημαίνει, ακόμη, πως, μέχρι τον αποκλεισμό της από τη διαδικασία εξασφάλισης χρηματοδότησης, η ΕΕΝΑΛ είχε πραγματοποιήσει διαβούλευση με τοπικούς φορείς, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες συνέργειες για την ανάπτυξη του Κέντρου Ημέρας και Κινητής Μονάδας στον Νομό, σημειώνοντας:

«Μέχρι την έκδοση της απόφασης, η λειτουργία Κέντρου Ημέρας και Κινητής Μονάδας στον Νομό Λάρισας είχε κοινοποιηθεί στους ωφελούμενους και στην κοινωνία της Λάρισας και, μάλιστα, στο πλαίσιο διαλόγου για πρόσφορες συνέργειες της ΕΕΝΑΛ με επαγγελματίες υγείας και πανεπιστημιακούς φορείς αλλά και με στόχο την αναζήτηση οικήματος».

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, κλείνοντας την αναφορά, ζητεί την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ΕΕΝΑΛ, υπογραμμίζοντας:

«Σας ζητώ να εξετάσετε την αναφορά, λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα έκδοσης συμπληρωματικής προκήρυξης, και εν γένει να διασφαλίσετε χρηματοδότηση για την ΕΕΝΑΛ, με γνώμονα τη φροντίδα των πασχόντων από Alzheimer και τη στήριξη των οικογενειών τους».

 

Προηγούμενο άρθρο Αντάμωμα Απανταχού Καλλιπευκιωτών στην πλατεία του χωριού
Επόμενο άρθρο Γήπεδα τένις, μπάσκετ και μια νέα παιδική χαρά στα παράλια της Αγιάς