Ειδήσεις

Ξενάγηση στην έκθεση Inside the Myth – Στα Χνάρια του Μύθου


H εξ αναβολής λόγω ασθενείας ξενάγηση στο ελληνοϊταλικό εικαστικό πρότζεκτ Inside the MythΣτα Χνάρια του Μύθου, σε διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και επιμέλεια του Francesco Piazza, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8  Αυγούστου 2022 στις 20:00 από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του πρότζεκτ Βασίλη Καραμπάτσα, στον Μύλο του Παππά (ισόγεια αίθουσα, κεντρικό κτήριο).

Σε αυτή την περίσταση, θα παρουσιαστεί και ο κατάλογος που περιγράφει όλες τις εικαστικές δράσεις. 

     Inside the Myth – Στα Χνάρια του Μύθου

 Ο Πηνειός είναι η ομώνυμη θεότητα του Πηνειού ποταμού που εκβάλλει στη Θεσσαλία. Σε αυτή τη θεότητα αποδίδεται η πατρότητα της Δάφνης και σύμφωνα με την εκδοχή του μύθου, ο θεός μεταμορφώνει την κόρη του σε φυτό δάφνης για να τη σώσει από τον Απόλλωνα. 

 Στην έκθεση αυτή οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, Έλληνες και Ιταλοί, περιγράφουν τη σχέση τους με το ποτάμι μέσα από μια ανάγνωση του μύθου άρρηκτα συνδεδεμένη με την σημερινή κοινωνία, κάνοντας αναφορές στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, τα νέα μέσα, απομακρύνοντάς τον από την ρομαντική και κλασική εκδοχή, έτσι ώστε να αναλάβει τον ρόλο του ιδρυτικού στοιχείου της ταυτότητας της Πόλης και της αρχής έμπνευσης ενός σύγχρονου οράματος της ύπαρξής μας. 

 Τα έργα που εκτίθενται, ενωμένα με την ίδια δημιουργική ένταση, διερευνούν την ικανότητα του ποταμού να είναι μηχανή και όργανο διατροφής για την ψυχή και το σώμα, αντιπροσωπεύοντας την ιδέα της αέναης ροής που φέρνει μαζί της αναμνήσεις, ζωή, ιδέες, αγάπη. Υπαρξιακά δράματα και αναπόφευκτες αναγεννήσεις.                                               

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση τιμής και μνήμης από το Δίκτυο Νέων Λάρισας
Επόμενο άρθρο Ο Χρήστος Κέλλας, σε νυχτερινή άσκηση, στην 110 ΠΜ