Ειδήσεις

Δ. Αγιάς: Ενημέρωση – σύσταση για την ελεύθερη κατασκήνωση


Η παραλιακή ζώνη του Δήμου Αγιάς δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών και τουριστών τους καλοκαιρινούς μήνες  και όλοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης στη θάλασσα χωρίς ωστόσο αυτό δικαίωμα να υπερβαίνει τα όρια της νομιμότητας.

Είναι απαράδεκτο κάποιοι να κατασκηνώνουν και να δημιουργούν εστίες απορριμμάτων χωρίς να προβληματίζονται από την απουσία υποδομών υγιεινής στα συγκεκριμένα σημεία διαμένοντας εκεί τουλάχιστον για την περίοδο των Σαββατοκύριακων στην καλύτερη περίπτωση ή ακόμα και για περισσότερες ημέρες .

Ενημερώνουμε τους λάτρεις της κατασκήνωσης ότι στον Δήμο Αγιάς λειτουργούν  δύο ιδιωτικά κάμπινγκ στην παραλία Αγιοκάμπου και ένα δημοτικό κάμπινγκ στο Στόμιο, καθώς και  ότι το ελεύθερο κάμπινγκ  απαγορεύεται (Νόμος 392/1976, ΦΕΚ Α’ 199/1976).

Συστήνουμε στους επισκέπτες άμεση απομάκρυνση αυθαίρετων αυτοσχέδιων κατασκευών και καταλυμάτων που έχουν κατασκευαστεί, για να μην βρεθούν στηδυσάρεστη θέση να βιώσουν τις σύννομες επιπτώσεις κάνοντας τους γνωστό πως οι έλεγχοι θα είναι ιδιαίτερα τακτικοί.

 

Προηγούμενο άρθρο Πιλοτικό πράσινο πρόγραμμα για τη διαχείριση αποβλήτων από εκσκαφές και κατεδαφίσεις
Επόμενο άρθρο Επιστολή διαμαρτυρίας της Άννας Βαγενά προς την Υφυπουργό Υγείας για την κινητή μονάδα Αλτσχάιμερ Λάρισας