Ειδήσεις

Ο Χρ. Κέλλας με εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς


Τουςεκπροσώπους των πέντε συλλόγων των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ , ΣΕΥΤΠΕ, ΣΥΓΤΕ, ΕΣΕΤΠ, ΣΥΤΠ πρ. ΕΤΒΑ)δέχτηκε στο γραφείο του, στην Αθήνα, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ενημερώθηκε από την αντιπροσωπεία των τραπεζοϋπαλλήλων για τις δρομολογούμενες αποσχίσεις τμημάτων των κεντρικών υπηρεσιών της Τράπεζας Πειραιώς, που πρόκειται να μεταβιβαστούν σε νέα εταιρικά σχήματα, χωρίς να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία απορρέουν από υφιστάμενες συλλογικές συμβάσεις. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποιδήλωσαν χαρακτηριστικά ότι«τα προς απόσχιση τμήματα θα ενταχθούν σε θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας, η οποία πρόκειται ακολούθως να πουληθεί σε άγνωστο εταιρικό σχήμα». Επισήμαναν, δε, πως, μόλις λήξουν οι ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις (ΚΣΣΕ και ΕΣΣΕ), οι εργαζόμενοι θα χάσουν τα δικαιώματά τους και θα εξαρτώνται πλήρως από τους νέους εργοδότες τους.

Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς τόνισαν, ακόμη, πως επίκειται περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου της, με κλείσιμο 100 υποκαταστημάτων σε όλη τη χώρα. Επίσης, εστίασαν στο δίλλημα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των καταργούμενων καταστημάτων, οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους, καλούνται,είτε να αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο, είτε να μετατεθούν σε καταστήματα, που βρίσκονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, προσθέτοντας πως, στη θέση των εργαζομένων, που αποχωρούν, προσλαμβάνονται νέοι υπάλληλοι με ατομικές συμβάσεις εργασίας και μειωμένες αποδοχές.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ επισήμανε πως οι τοπικές οικονομίες αποδυναμώνονται και οι πολίτες που κατοικούν στην επαρχία, ιδίως οι ηλικιωμένοι που δεν χειρίζονται ψηφιακές εφαρμογές, δυσκολεύονται στις συναλλαγές τους. Ως παράδειγμα, ανέφερε καταργήσειςυποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στον Νόμο Λάρισας, πουπροκάλεσαν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ευχαρίστησαν για τη συνεργασίατον Χρήστο Κέλλα, ο οποίος σημείωσεότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα υπέρ των εργαζομένων, όπως η ψηφιακή κάρτα, και πρόσθεσε ότι θα εξεταστούν οι δυνατότητες νομοθετικής παρέμβασηςγια τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων των αποσχιζόμενων τμημάτων των τραπεζών και τη λειτουργικότητα του πλαισίου εποπτείας τους από το κράτος.

 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη στις ανασκαφές του Μυκηναϊκού Οικισμού στο Μακρυχώρι
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Οι Θρακιώτες φυλάττουν Θερμοπύλες σε ταραγμένους καιρούς!