Ειδήσεις

Στήριξη της Άννας Βαγενά στην πρωτοβουλία του Βασίλη Κόκκαλη


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, κ. Άννα Βαγενά, με αφορμή την αίτηση που υπέβαλε στις 25/07/22 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, κ. Βασίλης Κόκκαλης, έκανε σήμερα, 29/07/2022, την ακόλουθη δήλωση:

«Συγχαίρω και υποστηρίζω τον συνάδελφο βουλευτή, Βασίλη Κόκκαλη, για την πρωτοβουλία του να καταθέσει αίτηση λήψης αποφάσεων προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό, με θέμα: “Συλλογική πολιτική πρωτοβουλία για την θωράκιση  των δημόσιων εκτάσεων από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, όταν θίγεται το περιβάλλον και οι τοπικές κοινωνίες”.

Συμφωνώ ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι απαραίτητες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά με σκοπό να προστατεύουν το περιβάλλον και όχι να το βλάπτουν.

Δυστυχώς, και στην πατρίδα μας, την Θεσσαλία, συντελείται ένα έγκλημα με τα φωτοβολταϊκά που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στον κάμπο, σε εύφορα, καλλιεργήσιμα χωράφια, δίπλα σε οδικές αρτηρίες, αλλά και σε βοσκότοπους, πολύτιμους για την κτηνοτροφία.

Θα φέρω ένα παράδειγμα: Στον δρόμο Λάρισας-Αγιάς υπάρχει ένα μνημείο σε τοποθεσία όπου εκτελέστηκαν Έλληνες πατριώτες από τους Γερμανούς κατακτητές. Εκείλοιπόν, κυριολεκτικά δίπλα στο μνημείο, σε χωράφι πάνω στον δρόμο, έχουν εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά.

Ευτυχώς, γιατί θα κοιμούνται ήσυχοι οι πατριώτες που εκτελέστηκαν, για να μας παραδώσουν ελεύθερη αυτή την Πατρίδα, γιατί θα βλέπουν την καταπληκτική πρόοδό της».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παρακλήσεις στη Μονή Αγ. Ραφαήλ Πυργετού
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κλοπές στον Τύρναβο