Ειδήσεις

Βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης επί της οδού Ζαρμάνη


Την Τετάρτη 27 Ιουλίου και περίπου στις 03.00 το πρωί σημειώθηκε βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης επί της οδού Ζαρμάνη στο ύψος της οδού Καραθάνου. Ο αγωγός αποτελεί τμήμα του παλαιού δικτύου ύδρευσης της πόλης στην περιοχή του Αγ. Αθανασίου όπου ακριβώς λόγω της παλαιότητας του είναι περισσότερο ευάλωτο και έτσι πιο «επιρρεπές» σε βλάβες. Όπως είναι γνωστό το δίκτυο της περιοχής του Αγ. Αθανασίου είναι ήδη σε διαδικασία αντικατάστασης στα πλαίσια Έργου που υλοποιεί η ΔΕΥΑΛ.

Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες (πρώτες πρωινές ώρες, περιορισμένο προσωπικό επιφυλακής) η ΔΕΥΑΛ ανταποκρίθηκε άμεσα και κινητοποιώντας επιπλέον προσωπικό κατάφερε εντός 45  λεπτών να μηδενίσει την διαρροή νερού από τον αγωγό που υπέστη ζημιά. Από τις 07.00 π.μ. συνεργεία της ΔΕΥΑΛ ανέλαβαν την αποκατάσταση της βλάβης του αγωγού, η οποία ολοκληρώθηκε στις 10.30 π.μ. ενώ από τις 11.00 π.μ. άρχισε σταδιακά να αποκαθίσταται η υδροδότηση της περιοχής.

Η διαρροή νερού υπό πίεση δημιούργησε εύλογη αναστάτωση και ανησυχία στους περιοίκους και ιδιαίτερα στους κατοίκους παρακείμενης πολυκατοικίας που έγινε αποδέκτης και της μεγαλύτερης ποσότητας της διαρροής. Η ΔΕΥΑΛ κατανοεί πλήρως την αναστάτωση των συμπολιτών μας που υπέστησαν ζημιές και θα σταθεί σε κάθε περίπτωση αρωγός για την αποκατάσταση τους. Ήδη από το πρωί αρμόδιοι Τεχνικοί της Υπηρεσίας καταγράφουν τις ζημιές ενώ προσωπικό με χρήση και  μηχανολογικού εξοπλισμού συνδράμουν κατά το μέτρο των δυνατοτήτων στην απομάκρυνση νερών και υλικών επίχωσης από κοινόχρηστους χώρους και ιδιοκτησίες.

Το σημερινό περιστατικό επιβεβαιώνει αφενός την ανάγκη και αφετέρου την ορθότητα των επιλογών της ΔΕΥΑΛ τα τελευταία χρόνια , για εφαρμογή εκτεταμένου προγράμματος  αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης. πράγμα που εγγυάται την αποφυγή παρόμοιων προβλημάτων στο μέλλον. Σημειώνεται ότι στην οδό Ζαρμάνη την Δευτέρα 25 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του νέου δικτύου ύδρευσης και εκκρεμεί η προβλεπόμενη διαδικασία σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης και τις Τεχνικές Προδιαγραφές για την παράδοση του σε λειτουργία η οποία θα ολοκληρωθεί εντός του επομένου διαστήματος.

Το δίκτυο ύδρευσης θα αλλάξει σε όλες τις συνοικίες της πόλης (στις περισσότερες έχει ήδη αλλάξει) και έτσι οι πολίτες της Λάρισας θα έχουν πρόσβαση σε νερό ακόμα καλύτερης ποιότητας, χωρίς διαρροές και κυρίως χωρίς διακοπές υδροδότησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Σοβαρότατη η καταγγελία παρακολούθησης του κινητού Ανδρουλάκη