Ειδήσεις

Μάξιμος: Στεκόμαστε με σεβασμό στον ηρωισμό των πυροσβεστών


«Η συνεδρίασή μας γίνεται εν μέσω της μεγάλης πυρκαγιάς που κατακαίει την Αττική, στην Πεντέλη και στα Μέγαρα. Η σκέψη όλων μας αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι με τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται, ιδιαίτερα όσους έχασαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους. Και βεβαίως, για ακόμη μία φορά στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στον ηρωισμό των πυροσβεστών, των επίγειων και εναέριων μέσων, που υπερβάλλουν εαυτούς για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας, αλλά και των τμημάτων του Στρατού, της ΕΛΑΣ, όπως και των εθελοντών που συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών και την εκκένωση των περιοχών που βρίσκονται στο δρόμο της φωτιάς, καθώς και τα στελέχη του ΕΚΑΒ, που διέσωσαν όσους έχρηζαν ιατρικής φροντίδας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην έναρξη της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής -στην οποία προεδρεύει- για την επεξεργασία του σχεδίου νόμου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου «Κύρωση Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές για τη μετανάστευση και την κινητικότητα».

Ο Θεσσαλός πολιτικός χαρακτήρισε «ιδιαίτερα θετικό, ότι η γραμμή του 112 λειτούργησε αποτελεσματικά» και συνέχισε λέγοντας ότι «παρήγορο είναι το γεγονός ότι τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή η ίδια η πυρκαγιά δεν προκάλεσε την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Πλην βεβαίως, του άτυχου συμπολίτη μας που η απόγνωση -όπως μεταδίδουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης- από την απώλεια της οικείας του, τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Γι’ αυτό το θλιβερό γεγονός, συλλυπούμαστε την οικογένειά του. Επίσης, ευχόμαστε γρήγορα περαστικά, ταχεία ανάρρωση, σε όσους έχουν τραυματιστεί ή υποστεί εγκαύματα και νοσηλεύονται».

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «δυστυχώς, η κλιματική αλλαγή, για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι δεν είναι fakenews. Οι φυσικές καταστροφές πολλαπλασιάζονται σε όλο τον πλανήτη, όχι μόνο στον ευρωπαϊκό νότο και ως εκ τούτου εκτός από την αποκατάσταση των ζημιών σε περιουσίες και φυσικό περιβάλλον, οφείλουμε ως Ευρωπαϊκή Ένωση και ως κράτη μέλη να λάβουμε γρηγορότερα και δραστικότερα μέτρα για την αποκατάσταση της κλιματικής ισορροπίας. Θα έλεγα και ως ενεργοί πολίτες, θα πρέπει να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση».

 

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Αγιάς: Διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ
Επόμενο άρθρο Καθαρίζει και διευθετεί ρέματα σε περιοχές του Δήμου Κιλελέρ η Περιφέρεια