Ειδήσεις

Κέλλας: Άμεσα οι αποζημιώσεις για Ιανό, πρότυπο σχολείο στη Λάρισα


«Η κυβέρνηση, αυταπόδεικτα, λειτούργησε αποτελεσματικά και με ταχύτητα, στηρίζοντας τους σεισμόπληκτους στον Τύρναβο και την Ελασσόνα. Ανάλογα αντανακλαστικά και ταχύτητα επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός και ως προς τη στήριξη όσων επλήγησαν απ’ την πρωτόγνωρη θεομηνία του “Ιανού”. Ωστόσο, διαπιστώνεται δυσλειτουργία στην καταβολή των αποζημιώσεων σε υποδομές και αγροτικό εξοπλισμό στην Επαρχία Φαρσάλων, την οποία η δημόσια διοίκηση οφείλει να εξετάσει και να επανορθώσει άμεσα.»

Αυτά υποστήριξε, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, του περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού, και δημάρχων του Νομού, στο πλαίσιο της περιοδείας του υπουργού στη Λάρισα.

Όπως τόνισε, ο Λαρισαίος πολιτικός, για τις καθυστερήσεις, που σημειώνονται στην καταβολή των αποζημιώσεων του «Ιανού», έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι υπουργοί, κι όπως προκύπτει από τις συναντήσεις, που είχε, υπεύθυνη είναι η γραφεικοκρατία, που παρατηρείται σε κάποιες υπηρεσίες, υπογραμμίζοντας ότι είναι ώρα να λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, για την ανακούφιση των πολιτών των Φαρσάλων.

Τα εύσημα στα κομματικά στελέχη

Ο Λαρισαίος βουλευτής μίλησε, στη συνέχεια, στην κομματική εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τη ΔΕΕΠ Λάρισας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Αναφερόμενος στις συνεχόμενες κρίσεις, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση από την αρχή της θητείας της μέχρι σήμερα, όπως την απόπειρα εισβολής στον Έβρο και τις διαρκείς προκλήσεις της Άγκυρας, την πανδημία και τις φυσικές καταστροφές, τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν αναβαθμίσει τη διεθνή θέση της χώρας και την οδηγούν στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης. Σε σχέση με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ξεκαθάρισε πως αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, καλώντας τους πολίτες να στείλουν ηχηρό μήνυμα στήριξης της κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή.

Ως «καθοριστικής σημασίας για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές», χαρακτήρισε τις δράσεις της ηγετικής ομάδας και των μελών της ΔΕΕΠ Λάρισας, επαινώντας τη συνεισφορά τους, όπως και αυτή των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, στη διάδοση του κυβερνητικού έργο και στη διασύνδεσή του με τις ανάγκες της κοινωνίας, καταλήγοντας πως τα στελέχη της ΝΔ στον Νομό Λάρισας είναιαπό τα πιο άξια στελέχη, που διαθέτει η παράταξη σε όλη τη χώρα.

Νέο δημοτικό σχολείο στη Φαλάνη καιπρότυπο στη Λάρισα

Ο Χρήστος Κέλλας, τέλος, αναφερόμενος στην πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης και τους νέους ορίζοντες στα ελληνικά πανεπιστήμια, δενπαρέλειψε να αναφερθεί και σε «αρρυθμίες», που παρατηρούνται, όπως η αναγκαιότητα δημιουργίας πρότυπου σχολείου στη Λάρισα αλλά και η ανέγερση νέου δημοτικού στη Φαλάνη, το οποίο έχει αναλάβει η αρμόδια ΚΤΥΠ μετά τους σεισμούς, σημειώνοντας πως η Πολιτεία οφείλει να προσφέρει στους μαθητές τις κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου να αποδίδουν και να δημιουργούν.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Θριάμβευσε η Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής του ΔΩΛ
Επόμενο άρθρο Αντιπλημμυρικό έργο για την προστασία της πόλης των Φαρσάλων