Ειδήσεις

Μάξιμος: Διαφύλαξη της εθνικής ενότητας ως κόρη οφθαλμού!


«Και σήμερα που ο ελληνισμός βρίσκεται πάλι αντιμέτωπος με την τουρκική επιθετικότητα, η οποία απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα αλλά και την ίδια την κυριαρχία της Ελλάδος και της Κύπρου, οφείλουμε να διαφυλάξουμε, ως κόρη οφθαλμού, την εθνική μας ενότητα». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμα που απέστειλε προς τον Σύλλογο Κυπρίων Νομού Λάρισας, με αφορμή τις εκδηλώσεις χρέους, μνήμης και τιμής που διοργανώνει για τη συμπλήρωση 48 χρόνων από τις μαύρες επετείους του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, αφού εκφράζει τη λύπη του διότι λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν δύναται να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις, υπογραμμίζει ότι «για μια ακόμη φορά θα ήθελα να επαναλάβω την ανάγκη αποφυγής των μεγάλων λαθών που οδήγησαν στην τραγωδία της τουρκικής εισβολής και κατοχής, σχεδόν, της μισής Μεγαλονήσου. Και σήμερα που ο ελληνισμός βρίσκεται πάλι αντιμέτωπος με την τουρκική επιθετικότητα, η οποία απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα αλλά και την ίδια την κυριαρχία της Ελλάδος και της Κύπρου, οφείλουμε να διαφυλάξουμε, ως κόρη οφθαλμού, την εθνική μας ενότητα. Αυτή είναι η ουκ άνευ προϋπόθεση για την επιτυχή αντιμετώπιση κάθε ιταμής πρόκλησης. Πάνω σε αυτή μπορούμε να οικοδομήσουμε μια αξιόπιστη και μακροπρόθεσμη εξωτερική και αμυντική πολιτική, όπως ήδη κάνουμε τα τελευταία χρόνια, με ισχυρές συμμαχίες και εντατικά εξοπλιστικά προγράμματα και για τα τρία όπλα.

Όσον αφορά την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία, καμία λύση δεν μπορεί να είναι βιώσιμη -και γι’ αυτό αποδεκτή- εφόσον δεν βασίζεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν προβλέπει την κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων, την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και την κατοχύρωση της ισοτιμίας και της ισοπολιτείας όλων των πολιτών της ενιαίας Κύπρου, κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Νέας Σμύρνης
Επόμενο άρθρο Οι Δήμαρχοι Αγιάς Λάρισας και Φοινίκης Αλβανίας στον Δήμαρχο Τρικκαίων