Ειδήσεις

Κέλλας: Δίκαιη – Βιώσιμη λύση στο Κυπριακό


«Πέρασε σχεδόν μισός αιώνας από την τουρκική εισβολή και κατάληψη του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο η Τουρκία κατέχει παρανόμως μέχρι σήμερα υπό τον μανδύα του ψευδοκράτους.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις φρικαλεότητες, που διαπράχθηκαν από τον τουρκικό στρατό και τους αγνοούμενους που ποτέ δεν γύρισαν πίσω.

Υποκλινόμαστε στην ιερή μνήμη των υπερασπιστών της Μεγαλονήσου, οι οποίοι ανήκουν στο πάνθεον των Ελλήνων ηρώων, που έπεσαν στα πεδία των μαχών και έδωσαν το αίμα τους αγωνιζόμενοι για την ελευθερία του Κυπριακού Ελληνισμού.»

Τα παραπάνω τόνισε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, επ’ ευκαιρία τωνεκδηλώσεων μνήμης του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας, για τις «μαύρες» επετείους του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974, προσθέτοντας:

«48 χρόνια μετά το “μαύρο” καλοκαίρι του 1974, η Ελληνική και η Κυπριακή Δημοκρατία πορεύονται ενωμένες στον πυρήνα της ΕΕ, συνιστώντας μία γεωπολιτική και γεωοικονομική ζώνη σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο διεθνές σύστημα.

Παραμένουμε, από κοινού, σταθερά προσηλωμένοι στην προοπτική διζωνικής – δικοινοτικής ομοσπονδίας, υπό την προϋπόθεση της αποχώρησης των τουρκικών δυνάμεων κατοχής, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Καταδικάζουμε τις προκλήσεις της Άγκυρας και κάθε απόπειρα ιστορικού αναθεωρητισμού. Διαθέτουμε τη βούληση και τα απαραίτητα μέσα, και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, για να προστατέψουμε την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας

Ελλάδα και Κύπρος στέκονται ως μία γροθιά στο σύγχρονο κόσμο και προασπίζονται το διεθνές δίκαιο και τη δημοκρατία σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο».

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Νέας Σμύρνης