Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι Νύχτες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου


Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή που για άλλη μια χρονιά επιφύλαξε την περασμένη Τετάρτη το κοινό για την πρώτη προβολή ισπανόφωνης ταινίας, συνεχίζονται οι Νύχτες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου,που διοργανώνονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας στον δροσερό κήπο του Διαχρονικού Μουσείου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Πρεσβεία της Ισπανίας και της Αργεντινής στην Αθήνα.

Επόμενη προβολή την Τετάρτη 20 Ιουλίου καιώρα 21.30, με τη δραματική κωμωδία:

Μάτα Χάρι (Mataharis, Ισπανία 2007, 103΄), σε σκηνοθεσία τηςIcíar Bollaín. Πρωταγωνιστούν: Najwa Nimri, Tristán Ulloa, María Vázquez, NuriaGonzález, DiegoMartín κ.ά.

Υπόθεση: Η Ινές, η Εύα και η Κάρμεν, τρεις γυναίκες διαφορετικών γενεών, είναι ιδιωτικές ντετέκτιβστη Μαδρίτη. Πραγματοποιούν έρευνες σε μία πολυεθνική εταιρεία, αλλά ταυτοχρόνως πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ίντριγκες και τα μυστικά των δικών τους σχέσεων, τα οποία θα προτιμούσαν να αγνοούν. Η Εύα ανακαλύπτει κάτι αναπάντεχο σε σχέση με τον σύντροφό της Ινιάκι, η Ινέςαντιμετωπίζει μια δύσκολη απόφαση, που μπορεί να επηρεάσει τόσο τη δουλειά της όσο και τον Μανουέλ, και η Κάρμεν φαίνεται να μη δίνει σημασία στις δυσκολίες του δικού της γάμου, ενώ ερευνά τον γάμο του Σέρχιο.

«H συγγραφέας και σκηνοθέτηςIcíarBollaínεπιδιώκει να αναπαραστήσει μια ποικιλία γυναικείων εμπειριών, τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε επαγγελματικούς χώρους».

Είσοδος ελεύθερη.

Προηγούμενο άρθρο Κυριακή 17/7 με ανοιχτά καταστήματα και δωρεάν λεωφορεία στο Fashion City Outlet
Επόμενο άρθρο Έναρξη δανειστικής Βιβλιοθήκης στην Καλλιπεύκη