Ειδήσεις

Το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων πάει ποτάμι


Το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων συμμετέχει στο Φεστιβάλ Πηνειού 21-24 Ιουνίου 2022.

Τις μέρες του Φεστιβάλ θα φιλοξενήσουμε στη Λάρισα τους εταίρους μας από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Europe for Citizens – “SOLIDART”, συνολικά 17 άτομα από 7 διαφορετικές χώρες.

Στον χώρο μας θα μπορείτε να ενημερωθείτε για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποίησε ή υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, αλλά και να συμμετέχετε στις δράσεις μας.

 

Αναλυτικά:

  • Τρίτη 21/6 – 18.30-20.30

Workshop των ευρωπαϊκών προγραμμάτων: Erasmus+ “COHERENT, AMIF “Consulting EUTH” και Europe for Citizens – “SOLIDART” με τη συμμετοχή των εταίρων του προγράμματος από 7 διαφορετικές χώρες, της ΔΗΚΕΛ, του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας και του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών.

 

  • Τετάρτη 22/6 – 18.30-20.30

Workshop ευρωπαϊκών προγραμμάτων HORIZON 2020 “CLEVER Cities” & LIFE-IP “AdaptInGR”. Τα προγράμματα αυτά αφορούν το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, το δημόσιο χώρο και τις δράσεις που καλούνται να εφαρμόσουν οι πόλεις σε αυτούς τους τομείς.

 

  • Πέμπτη 23/6 – 18.30-20.30

“Διατροφούπολη. Τρώω υγιεινά και τοπικά”

Διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος URBACT III “Food Corridors” με την διατροφολόγο Αντιγόνη Χαλκιά και δωράκια από το Activeat.

 

  • Παρασκευή 24/6 -18.30-20.30

“Το μυστήριο με το ύπουλο σπανάκι”

Ένα διαδραστικό παιχνίδι μυστηρίου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος URBACT III “Food Corridors”όπου οι τοπικές λιχουδιές είναι τα μόνα στοιχεία που έχουν οι συμμετέχοντες στη διάθεσή τους, προκειμένου να λύσουν το γρίφο!

Με επικεφαλής ντετέκτιβ τη Φένια Καλαντζή, από την ομάδα QUALIA!

 

 

Χορηγοί: Exalco, Leroy Merlin, Las Ramblas, Εφημερίδα Ελευθερία, Cursor Design Studio, Κλιάφα, Θεόνη Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Ζυθοποιία Πηνειού – Lola Beer, Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος, Gero S.A., ΙΕΚ Δήμητρα, Hotel Dionisos, Ακαμάτρα, Φρούριο, Hobo, ΔΙΑΣ Σκαλωσιές, Intercomm Foods S.A., Musica Radio, Kyvos Inc., Ekrixis Πυροτεχνήματα, InterAct, Βιομηχανία Πάγου Κεντρικής Ελλάδος, XP Energy

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισα, Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας

Προηγούμενο άρθρο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα & Μουσείο Κούκλας
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 είναι μια μεγάλη εθνική προσπάθεια για τον άνθρωπο