Ειδήσεις

Μάξιμος: Μέτρα περαιτέρω στήριξης των πολιτών για την ακρίβεια των καυσίμων


«Η χώρα έχει την τύχη να είναι στο πηδάλιο της εξουσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια παρατεταμένα δύσκολη συγκυρία. Η υπερδιετής πανδημία και οι σοβαρές συνέπειες που αυτή είχε για την οικονομική και κοινωνική ζωή, ο ανιστόρητος αναθεωρητισμός και η κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας, η εκτόξευση των τιμών της ενέργειας και οι παρενέργειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία, συνιστούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ προκλήσεων που ο πρωθυπουργός διαχειρίζεται με σχέδιο, μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Ταυτόχρονα, παρά το φόρτο εργασίας, τείνει πάντα ευήκοον ους στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, που μεταφέρουν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της κοινωνίας. Άλλωστε, στην προηγούμενη συνάντησή μας στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ενημέρωση που του έκανα, επιλήφθηκε και δρομολόγησε την επίλυση του υδατικού προβλήματος των Φαρσάλων με τον φράγμα της Σκοπιάς, που οσονούπω περνά από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Κόστος παραγωγής και ζημιές

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «στο πλαίσιο αυτό, έγινε και η σημερινή μας συνάντηση, κατά την οποία έθεσα ζητήματα, που θεωρώ καίρια για τους κατοίκους της Λάρισας. Πρώτον, την εκτίναξη των τιμών στα καύσιμα και τις επιπτώσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό και με χαρά άκουσα ότι επίκειται νέο πακέτο μέτρων για τη στήριξη των καταναλωτών. Ενημέρωσα, επίσης, τον πρόεδρο για τις δυσκολίες που έχουν προκαλέσει στον αγροτικό κόσμο οι επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και των επιβεβλημένων κυρώσεων που έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ. Η αύξηση των τιμών της ενέργειας, των ζωοτροφών και των λιπασμάτων δημιουργούν ένα αρνητικό πλέγμα για την αγροτική παραγωγή. Ασφαλώς, τα μέτρα ενίσχυσης που έχουν έως σήμερα ληφθεί, διαμορφώνουν μια ασπίδα προστασίας για το αγροτικό εισόδημα, η οποία, είμαι βέβαιος ότι, θα ενισχυθεί περαιτέρω από τις αποφάσεις που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, αναφέρθηκα στις έντονες ζημίες που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις και βροχοπτώσεις και την ανάγκη επίσπευσης των εκτιμήσεων και αποζημιώσεων των παραγωγών.

 

Πρότυπο σχολείο στη Λάρισα

Τέλος ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για τη ανάγκη ίδρυσης Πρότυπου σχολείου στην Λάρισα. Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο έχει τεθεί από καιρό, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί. Το Πρότυπο σχολείο, ωστόσο, που είναι ένας επιτυχημένος εκπαιδευτικός θεσμός, όπως ομολογούν πλέον, ακόμη και οι φανατικότεροι αντίπαλοί του από την αξιωματική αντιπολίτευση που σπεύδουν να κατευθύνουν προς αυτό τα παιδιά τους, δεν είναι δυνατόν να λείπει από έναν τόσο μεγάλο πληθυσμιακά νομό, όπως είναι αυτός της Λάρισας. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης άκουσε θετικά το αίτημα, καθώς η αριστεία είναι βασικός μοχλός κοινωνικής κινητικότητας».

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Δημάρχου Κιλελέρ με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις καταστροφές στις καλλιέργειες
Επόμενο άρθρο Μαθήματα κολύμβησης στη Λάρισα