Ειδήσεις

Εξιχνίαση απάτης – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο ημεδαπών, άνδρα και γυναίκας


Από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, άνδρα και γυναίκας. Ειδικότερα, την 31-07-2021, δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπό άνδρα και με το πρόσχημα αγοράς τριών δεξαμενών νερού (βυτίων) έναντι του χρηματικού ποσού των -300- ευρώ, στο πλαίσιο αγγελίας που ανήρτησε ο παθών σε ιστοσελίδα,  τον προέτρεψε να μεταβεί σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) τραπεζικού υποκαταστήματος όπου με διάφορα προσχήματα κατάφερε να τον πείσει να καταθέσει συνολικά -6.000- ευρώ σε λογαριασμό που του υπέδειξε.

Στη συνέχεια, ο φερόμενος ως αγοραστής, επικοινώνησε εκ νέου τηλεφωνικά με τον παθόντα και με το πρόσχημα ότι ήθελε να διορθώσει το λάθος που έγινε και να του επιστρέψει αμέσως -10.000- ευρώ, κατάφερε να τον πείσει να καταβάλει με έμβασμα ακόμη -3.900- ευρώ, μέσω διαδικτυακής τραπεζικής συναλλαγής.

Όπως εξακριβώθηκε, δράστες της απάτης και αποδέκτες των επίμαχων συναλλαγών τυγχάνουν αφενός ο άνδρας, των -6.000- ευρώ και αφετέρου η γυναίκα, των -3.900- ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων Περιόδου 2022-2023
Επόμενο άρθρο Η Άννα Βαγενά για το Μουσικό Σχολείο Λάρισας