Ειδήσεις

Μάξιμος: Ενώνουμε όλοι την φωνή μας για την ανάγκη της αιμοδοσίας!


«Η προσφορά αίματος, αν και συνιστά ανεπαίσθητο βάρος για τον αιμοδότη, εντούτοις αποτελεί σοβαρή προσφορά αλληλεγγύης στον έχοντα ανάγκη συνάνθρωπό μας». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του προς την Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας και την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με αφορμή την επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνουν για την «Παγκόσμια Ημέρα του Αιμοδότη»,προς τιμήν των εθελοντών αιμοδοτών της Λάρισας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στο μήνυμά του αφού δηλώνει την λύπη του διότι, λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, δεν δύναται να παραβρεθεί, σημειώνει ότι «θα ήθελα και εγώ να ενώσω την φωνή μου μαζί σας με σκοπό την αφύπνιση της κοινής γνώμης για την ανάγκη της αιμοδοσίας.

Η προσφορά αίματος, αν και συνιστά ανεπαίσθητο βάρος για τον αιμοδότη, εντούτοις αποτελεί σοβαρή προσφορά αλληλεγγύης στον έχοντα ανάγκη συνάνθρωπό μας. Είναι πράγματι παράλογο το γεγονός να μην έχει η χώρα μας επάρκεια αίματος, εξαιτίας της αδιαφορίας ή του ατομικισμού. Μια κοινωνία, όμως, για να μπορέσει να ζήσει, ως προϋπόθεση έχει την αλληλοβοήθεια και τον αγνό αλτρουισμό. Η ανάγκη του διπλανού μας σήμερα, θα είναι ανάγκη δική μας αύριο. Η προσφορά η δική μας σήμερα, θα φέρει την προσφορά του άλλου αύριο.

Είναι ως εκ τούτου απαραίτητο να διαπαιδαγωγηθούν οι νέες γενιές με αυτές τις αυτονόητες αξίες, που θα παραμερίσουν τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, και θα ανοίξουν νέους δρόμους ανθρώπινης αλληλεγγύης και ηθικής στάσης ζωής».

Καταλήγοντας στο μήνυμά του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εύχεται «κάθε επιτυχία στην εξαιρετική επιστημονική σας εκδήλωση!».

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν Rapid Tests στο Δήμο Τεμπών
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Κιλελέρ ενημερώνει τους δημότες του