Ειδήσεις

Μάξιμος: Ο προσκοπισμός μας θυμίζει αξίες που εκλείπουν


«Ένας θεσμός όπως ο προσκοπισμός εκτός από το πλούσιο και λαμπρό παρελθόν του μπορεί να έχει ελπιδοφόρο μέλλον». Τα παραπάνω υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του προς την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Λάρισας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με αφορμή την πρόσκλησή τους να παραβρεθεί στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του κ. Βαγγέλη Ρηγόπουλου «Σαν πήγα στα λυκάκια – Ανίχνευση της ιστορίας του προσκοπισμού της Λάρισας».

Ο Λαρισαίος βουλευτής και συγγραφέας, αφού εκφράζει την λύπη του διότι ανειλημμένες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να παραβρεθεί στην παρουσίαση του βιβλίου, συγχαίρει τον πολύπειρο δημοσιογράφο και συγγραφέα «διότι αναδεικνύει τα οφέλη του προσκοπισμού, και ιδιαίτερα τις αξίες που, για δεκαετίες, προάγει μεταξύ των νέων μέσα από τις δράσεις του, όπως είναι η αλληλεγγύη, ο αλτρουισμός, η προσφορά στον συνάνθρωπο, η φιλία και η συντροφικότητα. Αξίες που λείπουν δραματικά από τον σύγχρονο βίο, ο οποίος έχει στραφεί προς τον άκρατο ατομικισμό, ενώ χάνονται διαρκώς οι παραδοσιακές κοινωνικές σχέσεις της γειτονιάς ή της κοινότητας. Για τον λόγο αυτό, ένας θεσμός όπως ο προσκοπισμός, εκτός από το πλούσιο και λαμπρό παρελθόν του, μπορεί να έχει ελπιδοφόρο μέλλον».

Προηγούμενο άρθρο ΠΑΚ Θεσσαλίας: Η κυβέρνηση, αντί να θεσπίζει ευέλικτες διαδικασίες για την εξεύρεση εργατών γης, νομοθετεί ακριβώς τα αντίθετα
Επόμενο άρθρο Αγρυπνία του Αγίου Πνεύματος στον Άγ. Αχίλλιο