Ειδήσεις

Η ΔΕΥΑΛ στις καλές πρακτικές της IFAT 2022


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) ήταν η τιμώμενη της εταιρείας Siemens στην Έκθεση Τεχνολογιών Νερού IFAT 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας από την Δευτέρα 30 Μαΐου έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου.

Στη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκαν ως καλές πρακτικές τα συστήματα τηλεμετρίας που έχει εγκαταστήσει η εταιρεία Siemens στο δίκτυο της ΔΕΥΑΛ. Η εταιρεία η οποία επελέγη κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση ενός ψηφιακού συστήματος τηλεμετρίας σε όλο το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Λαρισαίων, καθώς και έξυπνες λύσεις στις γεωτρήσεις άρδευσης της ΔΕΥΑΛ, με βάση τα οποία η Δημοτική Eπιχείρηση έχει επιτύχει μεγάλα ποσοστά στο επίπεδο της εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και μείωσης απωλειών του νερού στο δίκτυο της. Στην έκθεση παρουσιάστηκε το σύνολο των παρεμβάσεων που έχει εφαρμοστεί στο δίκτυο της ΔΕΥΑΛ, καθώς και τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί, ως καλές πρακτικές εφαρμογής ψηφιακών συστημάτων στη διαχείριση νερού, ανά τον κόσμο. Εικόνες της πόλης και του Δήμου Λαρισαίων παρουσιάστηκαν σε παγκόσμια κλίμακα, μέσω του οπτικοακουστικού υλικού που δημιούργησε η Siemens το οποίο προβλήθηκε στη διάρκεια της έκθεσης.

Η Λάρισα εκπροσωπήθηκε στην IFAT 2022 από το Δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Απόστολο Καλογιάννη, τον αντιπρόεδρο Δ. Μαβίδη και το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ κ. Κ. Καλαμπαλίκη, καθώς και τα στελέχη της Επιχείρησης που έχουν την ευθύνη για την εγκατάσταση των συστημάτων τηλεμετρίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Νυχτερινή ποδηλατάδα και αστροπαρατήρηση στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO στα Μετέωρα δρομολογούν Υπουργείο Περιβάλλοντος και Περιφέρεια