Ειδήσεις

Μάξιμος σε ΔΡΥΑΣ: Ενδυναμώνετε την περιβαλλοντική μας συνείδηση!


«Οι προσπάθειές σας για την ανάδειξη των περιβαλλοντικών πόρων και την προστασία τους ως κομμάτι της κοινωνικής και πολιτιστικής μας δραστηριοποίησης είναι σύμφυτη με την σύγχρονη αναγκαιότητα για αλλαγή ρότας στον τρόπο που αναλογιζόμαστε το αύριο». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς την πρόεδρο του Συλλόγου «ΔΡΥΑΣ» κ. Κατερίνα Κόσσυβα με αφορμή την παρουσίαση του λευκώματος «ΔΡΥΑΣ – Είκοσι χρόνια προσφοράς στο περιβάλλον και τον πολιτισμό».

Ο Θεσσαλός πολιτικός ευχαριστεί για την ευγενική πρόσκληση και εκφράζει τη λύπη του που δεν μπόρεσε να παραστεί διότι την ίδια ώρα προήδρευεστη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συγχαίρει τους διοργανωτές «για την πολύχρονη και πολυσχιδή σας δράση για την προστασία και την ανάδειξη της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς» και εστιάζει «στην αναγκαιότητα που υφίσταται, πλέον, να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας για την επίδραση της περιβαλλοντικής αφύπνισης στο οικονομικό άλλα και κοινωνικό αναπτυξιακό μοντέλο που ακολουθούμε». Όπως επισημαίνει «η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι τις τελευταίες δεκαετίες, η ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος υποσκελίστηκε στον βωμό της οικονομικής ανάπτυξης, με αποτέλεσμα πολλαπλές και σοβαρές επιπτώσεις.

Πρώτη και σημαντικότερη είναι η κλιματική αλλαγή, η οποία, προκαλώντας έντονα καιρικά γεγονότα, καταστρέφει υποδομές, περιουσίες και περιβάλλον με απρόβλεπτους ρυθμούς.

Επιπλέον, τα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα και επηρεάζουν καταλυτικά την ανθρώπινη δραστηριότητα, σε όλες της τις εκφάνσεις. Για παράδειγμα, η αγροτική παραγωγή στη Θεσσαλία φθίνει λόγω έλλειψης αρδευτικού νερού, ενώ η ανασύσταση μέρους της λίμνης Κάρλας κρίθηκε περιβαλλοντικά αναγκαία για να αμβλύνει τα προβλήματα –αλλαγή μικροκλίματος, εξαφάνιση ενδημικών ειδών, υφαλμύρινση υπόγειων νερών, πλημμύρες, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων- που προέκυψαν από την αποξήρανσή της.

Συνεπώς, οι προσπάθειές σας για την ανάδειξη των περιβαλλοντικών πόρων και την προστασία τους ως κομμάτι της κοινωνικής και πολιτιστικής μας δραστηριοποίησης είναι σύμφυτη με την σύγχρονη αναγκαιότητα για αλλαγή ρότας στον τρόπο που αναλογιζόμαστε το αύριο».

Ο βουλευτής του νομού καταλήγει συγχαίροντας το Σύλλογο  «ΔΡΥΑΣ» για τις «άοκνες προσπάθειές σας να ενδυναμώσετε την περιβαλλοντική μας συνείδηση!».

Προηγούμενο άρθρο 52 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Η εορτή του Αγίου Λουκά του ιατρού και το Ψυχοσάββατο στον Άγιο Αχίλλιο