Ειδήσεις

Αποζημιώνονται οι παραγωγοί βιομηχανικών αχλαδιών του Τυρνάβου


Αποζημιώνονται οι παραγωγοί βιομηχανικών αχλαδιών του Τυρνάβου, για τις καλλιέργειες, που επλήγησαν στο προανθικό στάδιο και παρουσίασαν μείωση παραγωγής από τους συνεχόμενους παγετούς της άνοιξης του 2021.

Ευχάριστα νέα, προέκυψαν από την συνάντηση του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα με τον αν. Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό, υπεγράφη προ ημερών η ΚΥΑ για το ad hoc πρόγραμμα αποζημιώσεων ύψους 20 εκατ. ευρώ, για τις καλλιέργειες, που ζημιώθηκαν από συνεχείς παγετούς, σε διαδοχικές περιόδους, το χρονικό διάστημα 15/2/2021 – 20/4/2021, συμπεριλαμβανομένων και των βιομηχανικών αχλαδιών της επαρχίας Τυρνάβου.

Σήμερα εκδίδεται το ΦΕΚ και στη συνέχεια καταβάλλονται οι αποζημιώσεις με βάση τις εξατομικευμένες εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ.

Σημειώνεται, πως το πλαίσιο του κανονισμού του Οργανισμού, δεν προβλέπει αποζημιώσεις σε προανθικό στάδιο.

Στην ίδια ΚΥΑ περιλαμβάνονται και οι αποζημιώσεις για τα όψιμα κεράσια, βύσσινα, μήλα, καρύδια κλπ. και αφορούν και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λαρισαίος πολιτικός, όλο το προηγούμενο διάστημα, βρισκόταν σε συνεχή επαφή και συνεργασία τόσο με τον αν. Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, όσο και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, θέτοντας μετ’ επιτάσεως την αναγκαιότητα επίσπευσης της καταβολής αποζημιώσεων των παραγωγών βιομηχανικών αχλαδιών της επαρχίας Τυρνάβου, σε μια εποχή, μάλιστα, που η ενεργειακή κρίση αύξησε κατακόρυφα το κόστος παραγωγής και μείωσε τη ρευστότητα των παραγωγών.

Χρήστος Κέλλας

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Σκυλακάκη, ο Χρήστος Κέλλας ενημέρωσε για τη θετική εξέλιξη τους παραγωγούς της περιοχής του Τυρνάβου και προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Ευχαριστώ θερμά τον αν. Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, για την ανταπόκριση στο αίτημα για αποζημίωση των αχλαδοπαραγωγών του Τυρνάβου, που επλήγησαν σε προανθικό στάδιο από τους περσινούς παγετούς, μέσω του ειδικού ad hoc προγράμματος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, για μία ακόμη φορά, στηρίζει το αγροτικό εισόδημα και στέκεται δίπλα σε κάθε αγρότη – κτηνοτρόφο, αναγνωρίζοντας έμπρακτα πως ο πρωτογενής τομέας αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας».

 

Προηγούμενο άρθρο Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Να καταργηθεί η συμφωνία για τις βάσεις
Επόμενο άρθρο Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στη Λάρισα