Ειδήσεις

Πολιούχος της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ο Άγιος Πολύκαρπος


Τα Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου Αγίου Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης τελέσθηκαν στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Αναγόρευσης του Αγίου Πολυκάρπου ως προστάτη αγίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Την ιερή ακολουθία πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως -Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας, κατά την οποία όρισε επισήμως με την Πράξις 91η τον Άγιο Πολύκαρπο Επίσκοπο Σμύρνης, Προστάτη και Πολιούχο Άγιο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Στην λειτουργία παρευρέθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, εκπρόσωποι της πολιτείας, των αρχών και το προσωπικό της Εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε «εύχομαι ο Άγιος να καίει τη φωτιά της αγάπης, να σας προστατεύει ώστε εσείς, με τη χάρη του Θεού, να δίνετε την ενέργειά σας και να φροντίζετε τους ανθρώπους μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της ενεργειακής κρίσης. Ο Θεός να ευλογεί τον τόπο μας και το έργο σας».

Απευθυνόμενος στους ανθρώπους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ο Γενικός Διευθυντής,κ. Μπακούρας ανέφερε «Εύχομαι η χάρη του Αγίου να μας δώσει τη δύναμη να συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος, διατηρώντας τις αξίες μας αναλλοίωτες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου». Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή, εφεξής, η 23η Φεβρουαρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού της μνήμης του, καθιερώνεται ως επίσημη εορτή (όχι αργία) για την ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προχωρούν οι εργασίες αναβάθμισης των γηπέδων σε Ελασσόνα και Τσαριτσάνη
Επόμενο άρθρο 89 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα