Ειδήσεις

Βαγενά: Δώρο Μπάιντεν σε Ερντογάν πριν δει Μητσοτάκη


Με πρόταση Μπάιντεν και πριν την συνάντησή του προέδρου των ΗΠΑ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι ΗΠΑ εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία, εγκρίνοντας την αναβάθμιση των τουρκικών F-16 στο επίπεδο των ελληνικών.

Το αίτημά του Μπάιντεν στο Κογκρέσο να εγκρίνει την αναβάθμιση του στόλου των τουρκικών F-16 περιλαμβάνει ακόμα την έγκριση προηγμένων όπλων και άλλου εξοπλισμού για τον τουρκικό στόλο των μαχητικών.

Αυτά πληροφορούμαστε από τον αμερικανικό Τύπο, με σκοπόνα μας γίνουν γνωστές οι αποφάσεις των ΗΠΑ πριν φτάσει εκεί ο Πρωθυπουργός, ώστε να μη διαμαρτυρηθούμε για τηνκλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο.

Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση προωθεί προς ψήφιση τηΣυμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, με την οποία παραχωρεί επ’αόριστονστις ΗΠΑ έξι ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Εμείς,λοιπόν, θα δίνουμε βάσεις, θα στέλνουμε όπλα στην Ουκρανίακαι οι ΗΠΑ θα αποστέλλουν μαχητικά στην Τουρκία για να πετούν πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των λαθών της πολιτικής της ελληνικής Κυβέρνησης σε μια σειρά από ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος ΗΠΑ-Ελλάδας, καθώς και απέναντι στην Τουρκία.

Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που παραχωρεί επ’αόριστονστις ΗΠΑ στρατιωτικές εγκαταστάσεις(Σούδα, Αλεξανδρούπολη,Λάρισα, Βόλο), χωρίς να διαπραγματευτεί συγκεκριμένα ανταλλάγματα, ενώ παράλληλα, η Τουρκία αναβαθμίζει και το διεθνή της ρόλο, ως μεσολαβήτρια στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά και τη σχέση της με τις ΗΠΑ.

Αυτό που περιμένουμε να κάνει ο πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον, είναι να απαιτήσει την ακύρωση της παράδοσης Αμερικανικών μαχητικών στην Τουρκία και να διεκδικήσει εγγυήσεις ασφάλειας για την Ελλάδα και την Κύπροαπέναντι στην τουρκικήεπιθετικότητα.

Προηγούμενο άρθρο Αστυνομική επιχείρηση στα Φάρσαλα για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση απάτης – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού