Ειδήσεις

Κέλλας σε Παναγιωτόπουλο: Παρακράτηση μερίσματος αποστράτων- ΑΣΣΥ 1991-1992


Συνάντηση για την παρακράτηση του μερίσματος στουςαπόστρατους των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και τη σταδιοδρομική εξέλιξη των ΑΣΣΥ 1991-1992, είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο Πεντάγωνο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός έθεσε επιτακτικά το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι προ του 2016 απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι υφίστανται κρατήσειςπου έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Συγκεκριμένα, τόνισε πως οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι λαμβάνουν μειωμένες συντάξεις, σε αντίθεση με τους αποστρατευθέντες συναδέλφους τους μετά το 2016,που δεν υφίστανται τις εν λόγωκρατήσεις.

Ο Χρήστος Κέλλας επανέφερε, επίσης, το αίτημα τηςβαθμολογικής εξέλιξης τωναξιωματικών εξ Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), που κατετάγησαν τα έτη 1991 και 1992, σε συνέχεια της διόρθωσης της αδικίας για τους ΑΣΣΥ ’90, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση με τον ν. 4764/2020. Σημειώνεται ότι με διάταξη, που περιλαμβάνεται στον εν λόγω νόμο, παρασχέθηκε στους συγκεκριμένους αξιωματικούς η δυνατότητα ισότιμης εξέλιξης με τη συμπλήρωση 25 ετών πραγματικής υπηρεσίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναγνώρισετα δίκαια αιτήματα και των αποστράτων και των αξιωματικών ΑΣΣΥ και ανέφερε ότι, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, θα ρυθμιστούν νομοθετικά σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και ο υπουργός Άμυνας συζήτησαν για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, εστιάζοντας στον πόλεμο στην Ουκρανία καιστις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις. Ο Χρήστος Κέλλας σημείωσεπωςη αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, όπως και η στρατηγική συμφωνία με τη Γαλλία,θωρακίζει την ελληνική επικράτεια απέναντι σε ενδεχόμενη επιθετική ενέργεια και αναβαθμίζει τη θέση της πατρίδας μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.Υπογράμμισε, δε, πως μέσω των βάσεων σε Σούδα και Αλεξανδρούπολη, η Ελλάδα καθίσταται ένα κομβικό κράτος για τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο σταυροδρόμι Ευρώπης – Ευρασίας, ενώ πρόσθεσε ότι, ιδίως στην Ανατολική Μεσόγειο, η αλληλεπίδραση Ελλάδας – Γαλλίας στους τομείς της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής ευνοούν τον διεθνή καταμερισμό ισχύος υπέρ των ευρωατλαντικών θεσμών και συνθέτουν έναν ισχυρότατο λειτουργικό βραχίονα της ευρωπαϊκής αμυντικής ένωσης του μέλλοντος.

Ο Λαρισαίος βουλευτής, αποχωρώντας από το Πεντάγωνο, ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτόπουλο για την ενημέρωσηκαι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο 162 κάδοι απορριμμάτων παρελήφθησαν από το Δήμο Τεμπών
Επόμενο άρθρο Επί τάπητος οι ενάρξεις των λογιστών στο Μητρώο της Δ.Ο.Υ.