Ειδήσεις

Μάξιμος: Η κυβέρνηση της ΝΔ κρατά στιβαρά το τιμόνι της χώρας!


«Με σχέδιο, συνέπεια και αποφασιστικότητα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατόρθωσε μέχρι σήμερα, παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις να κρατά με στιβαρότητα το τιμόνι της χώρας. Και αυτή τη βούληση για επιμονή στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων θα επιβεβαιώσει το συνέδριο της ΝΔ». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του με αφορμή την έναρξη των εργασιών του 14ου συνεδρίου της παράταξης.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωση του υπογραμμίζει τα εξής:

«Το 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας συνιστά ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός για τη χώρα.

Πρώτον, διότι πραγματοποιείται από ένα κόμμα που για πέντε σχεδόν δεκαετίες βρίσκεται στην υπηρεσία της πατρίδας, έχοντας βάλει τη σφραγίδα του στις πλέον σημαντικές αποφάσεις που έχουν σηματοδοτήσει την πρόσφατη ιστορία της. Σε αυτές ξεχωρίζουν ο εκδημοκρατισμός της πολιτικής ζωής, μετά την πτώση της δικτατορίας, και η ένταξη στην ΕΕ, λίγα χρόνια αργότερα. Και τα δύο έργα του ιδρυτή της παράταξης και Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Δεύτερον, διότι μέσα από τις γραμμές της ΝΔ δραστηριοποιούνται πολιτικά δεκάδες χιλιάδες πολίτες, όλων των κοινωνικών στρωμάτων, συνδιαμορφώνοντας άμεσα και καθοριστικά τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές για το αύριο του τόπου.

Τρίτον, γιατί το συνέδριο διεξάγεται ενώ η ΝΔ είναι κυβέρνηση και εμπρός της έχει τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για την πορεία της χώρας, σε ένα ρευστό και επικίνδυνο διεθνές περιβάλλον.

Οι πολίτες εμπιστεύτηκαν τη ΝΔ, πριν από τρία σχεδόν χρόνια, για να απαλλάξει την χώρα από μια υπερδεκαετή κρίση και τις παθογένειες του λαϊκισμού, αλλά και για να προωθήσει ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς. Το έφερε έτσι η συγκυρία, που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έπρεπε να προωθήσει τις δομικές αλλαγές που υποσχέθηκε, εν μέσω αλλεπάλληλων και αναπάντεχων εξωγενών κρίσεων: Όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, μεταναστευτική κρίση, πανδημία, πόλεμος στην Ουκρανία, εκτόξευση των τιμών της ενέργειας. Ένας δρόμος μετ’ εμποδίων για την ελληνική κοινωνία, που έπρεπε ταυτόχρονα να αφήσει πίσω της την περίοδο της χρεοκοπίας. Με σχέδιο, συνέπεια και αποφασιστικότητα η κυβέρνηση κατόρθωσε μέχρι σήμερα, παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις, να κρατά με στιβαρότητα το τιμόνι της χώρας. Η ελληνική οικονομία κατέγραψε αξιοσημείωτα βήματα προς την ανάπτυξη, η φορολογία μειώθηκε, η επιχειρηματικότητα στηρίχτηκε, οι επενδύσεις επανέκαμψαν, το brain drain σταμάτησε, επιταχύνθηκε η ψηφιοποίηση του κράτους, ξεπάγωσαν οι εξοπλισμοί της εθνικής άμυνας.

Μπροστά μας, όμως, έχουμε ακόμη ένα έργο τιτάνιο. Την μάχη με την ακρίβεια που προέκυψε λόγω του πολέμου, την ενεργειακή επάρκεια, την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση, την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα, την επανεκκίνηση της αμυντικής μας βιομηχανίας, τη διαχείριση της τουρκικής επιθετικότητας.

Και αυτή τη βούληση για επιμονή στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων θα επιβεβαιώσει το συνέδριο της ΝΔ μέσα από τον γόνιμο προβληματισμό που θα αναπτυχθεί για όλα όσα πρέπει να γίνουν».

Προηγούμενο άρθρο ΕΚΛ: Να αποσυρθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Διασώζουμε την θρησκευτική κληρονομιά της Θεσσαλίας και δρομολογούμε τους Δρόμους της Πίστης