Ειδήσεις

Επιστρέφει την Κυριακή 8 Μαΐου ο Ιπποκράτειος Δρόμος


Την Κυριακή 8 Μαΐου ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων συνδιοργανώνουν τον λαϊκό αγώνα «11ος Ιπποκράτειος Δρόμος» με διαδρομές  10 χλμ και Fun Run 3 χλμ. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές τονίστηκαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Για 11η φορά η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας διοργανώνουν ένα μεγάλο λαϊκό αγώνα τον Ιπποκράτειο Δρόμο. Ένας σπουδαίος αγώνας για την πόλη της Λάρισας με τη συμμετοχή 700 και πλέον αθλητών. Ξεκινά το πρωί της Κυριακής με αφετηρία και τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας ενώ διατρέχει την κοίτη του Πηνείου και μνημεία της πόλης. Ο αγώνας αποτελείται από δύο διαδρομές των 10 χλμ και των  3 χλμ. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την Αστυνομία, τον Δήμο Λαρισαίων, το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, το ΕΚΑΒ και τους εθελοντές για τη μεγάλη συμβολή και βοήθεια στην διοργάνωση. Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν και να τρέξουν γιατί ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια».

 

Μιχάλης Αναστασίου, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Καταστημάτων και Διαφημίσεων: «Άλλη μια μεγάλη διοργάνωση από το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων και τους ανθρώπους της πόλης μας. Ο 11ος Ιπποκράτειος Δρόμος, είναι ένα μεγάλο γεγονός για την Λάρισα, καθώς αναδεικνύει τα μνημεία και τις ομορφιές της. Ευχαριστούμε τους χορηγούς, τους εθελοντές, την Τροχαία Λάρισας και όσους βοηθούν στη διοργάνωση».

 

Απόστολος Γούλας, Πρόεδρος Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας: «Την Κυριακή  επιστρέφει μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, ο 11ος Ιπποκράτειος Δρόμος που συγκεντρώνει τα βλέμματα αθλητών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Φέτος έχουμε τη συμμετοχή αθλητών από την Ιταλία. Ο αγώνας ξεκινά από το Α’ Αρχαίο Θέατρο της πόλης, περνά δίπλα από την κοίτη του Πηνείου, ιστορικά μνημεία της πόλης και τερματίζει στο Αρχαίο Θέατρο. Καλούμε τους συμπολίτες να στηρίξουν τον αγώνα όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Ευχαριστούμε τις εθελοντικές ομάδες που στηρίζουν για ακόμη μια χρονιά τον αγώνα, το ΕΚΑΒ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων για τη συνεργασία».

 

Παρόντες στην Συνέντευξη Τύπου ήταν  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς, ο Διοικητής Τροχαίας Λάρισας Βασίλης Βλαχογιάννης, ο πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές, ο περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Δημότσιος, από το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων οι Ευθύμης Μπίκης και Κώστας Αγγέλης, εκ μέρους των Εθελοντικών Οργανώσεων  ο πρόεδρος της ΕΟΔ Γιάννης Ξανθόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΠΟΜΕΑ Λάρισας Τάσος Μπατζιόλας και από την ΕΟΔΥΑ η κ. Αγλαΐα Σακαβού.

 

Το πρόγραμμα του Αγώνα

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην πόλη της Λάρισας την Κυριακή 8 Μαΐου 2022

 

Ιπποκράτειος αγώνας 10 χλμ

Ώρα εκκίνησης 09:00

Εκκίνηση: Αρχαίο Θέατρο

Τερματισμός: Αρχαίο Θέατρο

Περιγραφή της διαδρομής: Ασφάλτινη διαδρομή χωρίς ιδιαίτερες ανηφορικές κλίσεις. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής θα είναι στην κοίτη του ποταμού Πηνειού για να απολαύσουν οι δρομείς τη φυσική ομορφιά της περιοχής ενώ θα περάσουν από μνημεία της πόλης.

Μπορούν να εγγραφούν ανήλικοι άνω των 16 ετών (γεννημένοι έως το 2006) στέλνοντας μετά την εγγραφή τους, υπεύθυνη δήλωση γονέα-κηδεμόνα ότι επιτρέπει στο παιδί του να συμμετάσχει στον αγώνα στην ηλεκτρονική διεύθυνση ippokrateiosrace@gmail.com

 

Fun Run 3χλμ

Ώρα εκκίνησης: 10:45

Σημείο εκκίνησης: Αρχαίο θέατρο

Τερματισμός: Αρχαίο θέατρο

Μπορούν να εγγραφούν ανήλικοι άνω των 12 ετών (γεννημένοι έως το 2010) στέλνοντας μετά την εγγραφή τους, υπεύθυνη δήλωση γονέα-κηδεμόνα ότι επιτρέπει στο παιδί του να συμμετάσχει στον αγώνα στην ηλεκτρονική διεύθυνση ippokrateiosrace@gmail.com

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός στη Λάρισα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
Επόμενο άρθρο 216 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα