Ειδήσεις

Μάξιμος: Η εκκλησία είναι βασικός μοχλός κοινωνικής συνοχής!


«Η Εκκλησία εξακολουθεί να συνιστά κέντρο της πνευματικής ζωής της κοινότητας, τόσο στην επαρχία όσο και στα αστικά κέντρα». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, από την Τερψιθέα της Λάρισας, που γιόρτασε πανηγυρικά τον πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο.

Μετά την περιφορά της εικόνας στους δρόμους της κωμόπολης με τη συνοδεία της μπάντας του δήμου Λαρισαίων, παρουσία εκπροσώπων της βουλής, της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και πλήθους κόσμου, ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «η Εκκλησία συνεχίζει να αποτελεί τον κυριότερο οργανισμό παροχής φιλανθρωπικής βοήθειας. Αθόρυβα και συστηματικά προσφέρει στον έχοντα ανάγκη τροφή, με καθημερινά συσσίτια, οικονομική βοήθεια σε πολύτεκνες οικογένειες, ακόμη και στέγη σε ηλικιωμένους και αστέγους. Το εύρος αυτού του έργου το αντιληφθήκαμε κατά την διάρκεια της μακράς οικονομικής κρίσης, των προηγούμενων ετών, όταν χιλιάδες συνάνθρωποί μας βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Η Εκκλησία με το φιλανθρωπικό της έργο και το κήρυγμα ελπίδας αποδείχθηκε βασικός μοχλός διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και εστία αληθινής αλληλεγγύης».

 

Λουλούδια στο Μικρό Βουνό

Την παραμονή της εορτής ο κυβερνητικός βουλευτής παρακολούθησε τον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Μικρό Βουνό, παρουσία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κιλελέρ κ. Σωτήρη Νταφόπουλου, της αντιδημάρχου κ. Βάνα Χλιάπη-Γκουνιαρούδη, των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Αχιλλέα Βαρδακούλη και Σπύρου Καλέτσιου, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μικρού Βουνού κ. Δημήτρη Γκουτζιούλα, του προέδρου του Δοξαρά κ. Λάμπρου Παλιοκώστα, της προέδρου της Χαράς κ. Σταυρούλα Καραπιπέρη. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη την πρόεδρο και τα μέλη του δραστήριου «Συλλόγου Γυναικών Μικρού Βουνού», που προσέφεραν γλαστράκια με λουλούδια σε όλους τους συμμετέχοντες στην γιορτή του πολιούχου του χωριού, που συμπίπτει με την Πρωτομαγιά και την κορύφωση της άνοιξης.

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός στη Λάρισα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα