Ειδήσεις

Χρ. Κέλλας: Δρομολογούνται έργα πνοής για τα Φάρσαλα


Στο Δημαρχείο Φαρσάλων, όπου έγινε δεκτός από την αν. Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Σοφία Χατζηπλή, τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Φαρσάλων και πρ. Αντιδήμαρχο Σταύρο Κουκουλιό και τον πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ και πρ. Αντιδήμαρχο Νίκο Γκατζόγια, βρέθηκε, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, ο οποίος ενημερώθηκε για αναπτυξιακά έργα του Δήμου αλλά και ζητήματα, που απασχολούν τη Δημοτική Αρχή.

Η κ. Σοφία Χατζηπλή, αφού μετέφερε στον Λαρισαίο πολιτικό, τις ευχές του Δημάρχου Μάκη Εσκίογλου, ο οποίος απουσίαζε για προσωπικούς λόγους, τον ενημέρωσε για την πορεία του εμβληματικού έργου ύδρευσης της επαρχίας, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αφορά την “Αξιοποίηση ταμιευτήρων ΤΚ Ναρθακίου και ΤΚ Διλόφου για τις υδρευτικές ανάγκες της πόλης των Φαρσάλων”, συνολικού ύψους 21.756.190,26 ευρώ, μετά και τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης, από τον αν. ΥΠΕΣ Στέλιο Πέτσα.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου και των συνοδών του, θα επιλύσει το ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα ύδρευσης της επαρχίας και θα ανακουφίσει όλους τους Φαρσαλινούς.

Στο ίδιο πνεύμα, συζητήθηκαν και οι εξελίξεις με τη δημοπράτηση του φράγματος Σκοπιάς, μέσω ΣΔΙΤ, που αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα, έργο, που παρακολουθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Χρήστος Κέλλας ενημερώθηκε από τους κ.κ. Χατζηπλή, Κουκουλιό και Γκατζόγια για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών από τον «Ιανό» και την οικονομική συνδρομή του Δήμου στην εκτέλεση των έργων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Δήμου, εξαιτίας και συνταξιοδοτήσεων των υπαλλήλων του. Οι δύο πλευρές, συζήτησαν, ακόμη ,για το πρόβλημα των ΔΕΥΑ, μετά το υψηλό ενεργειακό κόστος που βαραίνει τους προϋπολογισμούς τους.

 

Χρήστος Κέλλας

Αμέσως μετά την συνάντηση,ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Επισκέφθηκα το Δημαρχείο Φαρσάλων, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά τη στήριξή μου στη Δημοτική Αρχή , με την οποία βρίσκομαι σε συνεχή επαφή, για τη δρομολόγηση μιας σειράς έργων πνοής για την επαρχία, είτε αυτά είναι περιβαλλοντικά (υδρευτικά-αρδευτικά), είτε αντιπλημμυρικά, είτε αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών από τον «Ιανό» ή και επιμέρους ζητήματα που σχετίζονται με τις Επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς.

Ευχαριστώ την αντιδήμαρχο Σοφία Χατζηπλή και τους Σταύρο Κουκουλιό και Νίκο Γκατζόγια, για τη συνεργασία και την ενημέρωση.

Ταυτόχρονα, συζήτησα με τους φίλους, εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, ζητήματα που αφορούν τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο σε σχέση με το κόστος παραγωγής και το ενεργειακό κόστος, ενώ αναφερθήκαμε στις κυβερνητικές αποφάσεις που στοχεύουν στη στήριξη των νοικοκυριών, ιδιαίτερα των οικονομικά αδύναμων, για το εισαγόμενο πρόβλημα της ακρίβειας.

Όλοι μαζί, με εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ, θα ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους».

 

Προηγούμενο άρθρο 325 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Επικοινωνία για θέματα αδέσποτων ζώων στον Δήμο Κιλελέρ