ΟΙ 8 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


Αύξηση του ποσοστού της ΝΔ κατά 9,46% σημειώθηκε στο Νομό Λάρισας στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση σε σχέση με την εκλογική διαδικασία της 6ης Μάη, ποσοστό το οποίο έφτασε στο 30,41%. Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε θεαματικά το ποσοστό του καταφέρνοντας να εκλέξει και δεύτερο βουλευτή. Το ποσοστό του έφτασε στο 25,13% σημειώνοντας άνοδο κατά 11%.

Από τα υπόλοιπα πέντε κόμματα που εισέρχονται εκ νέου στη Βουλή μόνο η Χρυσή Αυγή σημείωσε άνοδο κατά 0,44%, ενώ όλα τα άλλα κόμματα είχαν απώλειες.

Οι οκτώ νέοι βουλευτές που εκλέγονται στο νομό Λάρισας είναι οι κκ. Μάξιμος Χαρακόπουλος (ΝΔ), Χρήστος Κέλλας (ΝΔ), Ηρώ Διώτη (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρης Γελαλής (ΣΥΡΙΖΑ), Φίλιππος Σαχινίδης (ΠΑΣΟΚ), Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος (Χρυσή Αυγή), Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ) και Θωμάς Ψύρρας (Δημοκρατική Αριστερά).

Το νέο πρόσωπο σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μάη είναι ο οικονομολόγος Δημήτρης Γελαλής που εκλέγεται δεύτερος με τον ΣΥΡΙΖΑ που έσπασε το φράγμα του 25% και την έδρα χάνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και μένει εκτός Βουλής ο πρώην υφυπουργός κ. Χρήστος Ζώης.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για κατοχή από κοινού, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Επόμενο άρθρο Στο δημαρχείο Ελασσόνας ο αντιπρόεδρος της αλβανικής βουλής