Ειδήσεις

Μια ιστορία για τον Ιπποκράτη ενώνει τη Λάρισα και το Ζάγκρεμπ


Πρόκειται για μια ιστορία που γράφτηκε για τον Πατέρα της Ιατρικής από την κ. Νάνσυ Γκιτέρσου και τον κ. Ίβαν Τόμιτσεβιτς, πολίτες της Λάρισας και του Ζάγκρεμπ αντίστοιχα.

Τα πρόσωπα της ιστορίας ζουν στη Λάρισα της εποχής του Ιπποκράτη. Ένας Λαρισαίος έμπορος, ο Διομήδης, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Η οικογένειά του ανησυχεί και καλεί γιατρούς της πόλης για να τον θεραπεύσουν χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι που μαθαίνουν ότι στην πόλη ήρθε ένας γιατρός με το όνομα Ιπποκράτης…

Από τον Όρκο του Ιπποκράτη στον πρώτο ιατρικό κώδικα ηθικής της Κροατίας

Ο Κροάτης γιατρός κ. ΤόμισλαβΤόμιτσεβιτς και ο πρόεδρος του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας συνομιλούν μέσω του διαδικτύου και παρουσιάζουν ζητήματα σχετικά με την επίδραση του ιπποκρατικού όρκου στον πρώτο ιατρικό κώδικα ηθικής και δεοντολογίας της Κροατίας.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και θα κάνει σύντομη αναφορά στον Ελληνικό Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.

Κατά τη διεξαγωγή της εκδήλωσης θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις. Για την είσοδό σας είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

 

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022, 7.30 μ.μ. – Αμφιθέατρο Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας

Προηγούμενο άρθρο Εξήντα πέντε έργα ύψους 47,5 εκατ. ευρώ στο Δήμο Φαρσάλων
Επόμενο άρθρο Έκκληση της ΔΣΟ για ανακωχή του ρωσο-ουκρανικού πολέμου το Πάσχα και επικράτηση της ειρήνης