Ειδήσεις

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 30η Διεθνή Έκθεση Detrop Βoutique 2022


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο εκθεσιακό «δίδυμο» Detrop Boutique-Artozyma που έλαβε χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 2 έως τις 4 Απριλίου.

Στην έκθεση φιλοξενήθηκαν συνολικά 350 εκθέτες με συμμετοχές από 23 χώρες και περισσότεροι από 130 Hosted Buyers (προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες) από 22 χώρες. Τα  επιχειρηματικά ραντεβού ξεπέρασαν τα 1000, μεταξύ hosted buyers και εκθετών. Η συνεχής ροή καθώς και το πλήθος των επαγγελματιών που παραβρέθηκαν στην έκθεση ικανοποίησαν σημαντικά τους εκθέτες οι οποίοι εξασφάλισαν αρκετές παραγγελίες.

Πέραν του αμιγώς εκθεσιακού μέρους, μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι εκδηλώσεις των Greek Bites και Cheese & Wine. Στη μεν πρώτη θεματική εκδήλωση οι συμμετέχοντες γνώρισαν Έλληνες παραγωγούς και τα εξαιρετικά προϊόντα τους μέσα από ένα ταξίδι γαστρονομίας, στη δε δεύτερη ξεναγήθηκαν στα μυστικά του κρασιού και των ελληνικών τυριών.

Σημαντική ήταν η προσέλευση και στην ημερίδα της Συντεχνίας Καταστηματαρχών-Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης για «Το Ζαχαροπλαστείο στη Digital Εποχή», όπως επίσης και στην επιστημονική ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων με θέμα «Βιοτεχνική αρτοποιία ζαχαροπλαστική, προσέγγιση των σύγχρονων προκλήσεων», αλλά και στην ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης για την «Πιστοποίηση των προϊόντων χωρίς γλουτένη».

Σημαντικό ενδιαφέρων υπήρξε για τους  διαγωνισμούς που αφορούσαν τον κλάδο της ελαιοπαραγωγής και συγκεκριμένα ο  Διεθνής Διαγωνισμός Ποιότητας εξαιρετικών ελαιολάδων «OLIVE OIL TROPHY» καθώς και ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποιότητας Επιτραπέζιων ελιών «TABLE OLIVES TROPHY». Στους διαγωνισμούς  συμμετείχαν τόσο οι εκθέτες της DETROP boutique 2022 όσο και επιχειρήσεις του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό για μια διάκριση κύρους. Οι διαγωνισμοί συνοδεύονταν από ενημερωτικές ομιλίες στο πλαίσιο σχετικής Ημερίδας. Χαιρετισμό απηύθυνε μεταξύ άλλων ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Απόστολος Μπίλλης τονίζοντας τη σημασία της καλλιέργειας ελιάς στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λάρισας συμμετείχαν στο πλευρό των τοπικών παραγωγών κρασιού και τυριού. Η αποστολή της Θεσσαλίας αποτελούνταν από 8 επαγγελματίες οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις επαγγελματικές τους συναντήσεις και να συνάψουν συμφωνίες. Πρόκειται για:

  • Αποστάγματα Καρδάση (ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ – ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ)
  • Γ. Λόλας – Γ. Φτίκας Ο.Ε. (ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ο.Ε. ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ)
  • Κατσάρος Νικόλαος & ΣΙΑ Ο.Ε. (ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ-ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ-ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ)
  • Αλατά Δ. Ελένη (ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΛΑΤΑ)
  • Γεώργιος Χρυσοχόου (ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ-ΠΟΤΟΠΟΙΑ-ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ),
  • Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου
  • Βασδαβάνος Β. & ΣΙΑ ΟΕ
  • Τυροκομικά Γκάνας

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Απόστολος Μπίλλης, ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λάρισας Δρ. Δημήτριος Σταυρίδης και η γεωπόνος του Τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου της  ίδιας Διεύθυνσης κ. Ελένη Αργύρη.

 

Προηγούμενο άρθρο Ψηφιακές εκπτωτικές κάρτες ΑμεΑ για τις δημόσιες συγκοινωνίες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο 408 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα