Ειδήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς


Με τον νέο Διοικητή του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο  Άγγελο Χουδελούδη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η διαχρονική συνεργασία έργων -και όχι λόγων- μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της 1ης Στρατιάς, καθώς τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει χρηματοδοτήσει έργα, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 6 εκατομμυρίων ευρώ όπως:

-την ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας

-την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Στρατηγείου- έδρας της 1ης Στρατιάς στο στρατόπεδο Νικολάου Πλαστήρα

-την ενεργειακή αναβάθμιση του Στρατοδικείου Λάρισας

-τον εξοπλισμό της Στρατιάς με νέα μηχανήματα μηχανικού που ενισχύουν τον ανθρωπιστικό και επιχειρησιακό ρόλο της  σε καταστάσεις κρίσεις, έκτακτα καιρικά φαινόμενα κλπ.

– την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο χώρο του Στρατοπέδου Νικολάου Πλαστήρα

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει έμπρακτα τις ένοπλες δυνάμεις και την 1η Στρατιά, χρηματοδοτώντας με περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ την ενεργειακή αναβάθμιση στρατιωτικών εγκαταστάσεων και την προμήθεια μηχανημάτων έργου. Σε εξέλιξη βρίσκεται η αποκατάσταση του ιστορικού  ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στον χώρο της 1ης Στρατιάς, ο οποίος είναι κατάγραφος με τοιχογραφίες του μεγάλου Λαρισαίου ζωγράφου Αγήνορα Αστεριάδη. Έχουμε αναπτύξει μια άριστη, ξεχωριστή συνεργασία με την Διοίκηση της 1ης Στρατιάς. Και διαβιβάζουμε τη βούληση μας να στηρίξουμε το Στράτευμα σε αυτή τη δύσκολη αναθεωρητική εποχή που περνά η χώρα.  Μια εποχή που απαιτεί να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά και τα μάτια μας στραμμένα σε κάθε εξέλιξη που αφορά την πατρίδα μας. Ανταποκρινόμαστε και ικανοποιούμε τις ανάγκες προκειμένου η 1η Στρατιά να συνεχίσει με αναβαθμισμένο ρόλο και αυξημένες δυνατότητες διοίκησης και επιρροής να προσφέρει τις πολύτιμες  υπηρεσίες της στη Θεσσαλία και σε ολόκληρη τη χώρα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου 5Χ5 την Τετάρτη 6 Απριλίου
Επόμενο άρθρο Εκλογές ΕΘΕΑΣ: Εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο, ο Δημήτρης Σπανός από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου