Ειδήσεις

ΕΚΛ: Ρεύμα φθηνό για όλο τον κόσμο, πάρτε πίσω τις αυξήσεις


Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ καλεί του εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες της περιοχής μας να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία που οργανώνει ενάντια στις συνεχόμενες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος την Τρίτη 29/03 στις 10:00 το πρωί στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Λάρισα (Καρδίτσης 99).

Δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε εμείς να ζούμε στα σκοτάδια και το κρύο για να κερδίζουν αμύθητα πλούτη επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια.

Δεν ανεχόμαστε να φοβόμαστε να ανάψουμε το φως στο σπίτι μας για να χρηματοδοτούμε μέσα από του λογαριασμούς που πληρώνουμε τις κάθε λογής «πράσινες μπίζνες» τους.

Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε τους πολέμους τους, να ζούμε μέσα στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Δεν ανεχόμαστε οι μισθοί και τα εισοδήματά μας να μένουν καθηλωμένα για πάνω από μια δεκαετία και να συρρικνώνονται παραπέρα από το τσουνάμι της ακρίβειας που ζούμε καθημερινά.

Δεν θέλουμε επιδόματα κοροϊδία σαν κι αυτά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αλλά μέτρα προστασίας της ζωής και τους εισοδήματός.

Απαιτούμε :

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής.
  • Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ)

Τα παραπάνω μέτρα να έχουν αναδρομική ισχύ από 1/1/2022

  • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
  • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000€
  • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Επίδομα Θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000€
  • Σχέδιο άμεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων -λιγνίτη – κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την πράσινη ανάπτυξη και το εμπόριο ρύπων
Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν rapid test στο Δήμο Τεμπών
Επόμενο άρθρο 10 νέα πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα παρέδωσε στο ΕΚΑΒ η Περιφέρεια