Ειδήσεις

Χρ. Στυλιανίδης: Άνθρωπος της δράσης και του αποτελέσματος ο Κώστας Αγοραστός


Την άριστη και αποτελεσματική συνεργασία που έχει οικοδομηθεί ανάμεσα σο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση κρίσεων εξήρε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης. Ο Υπουργός προσερχόμενος στην ευρεία  σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα με στόχο την προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2022 δήλωσε τα εξής: «Έχω συνεργαστεί με τον κ. Αγοραστό όταν ήμουν Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και γνωρίζω πόσο βοήθησε την Περιφέρεια. Ειλικρινά και τώρα που περάσαμε διαφόρους τύπους φυσικών καταστροφών, η συνεργασία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικά τον Περιφερειάρχη είναι πέραν των προσδοκιών. Είναι πάντα επί του πεδίου και πολύ αποτελεσματικός. Μας δίνει μαθήματα από την εμπειρία του και την αφοσίωσή του. Πρέπει στη χώρα μας να λέμε τις αλήθειες για ανθρώπους που υπηρετούν με ήθος το δημόσιο χώρο».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε:

«Η παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά στη Λάρισα δεν είναι απλώς μια συνάντηση. Είναι μια τεχνική σύσκεψη εργασίας που γίνεται για πρώτη φορά. Πάντα υπήρχε το πρόβλημα του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Δασαρχείων. Σήμερα όλοι κάθονται σε ένα τραπέζι, για να μπορέσουν με ταχύτητα, απλοποίηση και αυτοματοποίηση να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση. Με τον κ. Στυλιανίδη και  τον κ. Αμυρά αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις. Τις αντιμετωπίσαμε, όμως, με επιτυχία. Ειδικά την τελευταία περίοδο που στη Θεσσαλία είχαμε φαινόμενα με πολύ μεγάλη ένταση και διάρκεια τα αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά και ευχαριστώ τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση.   Η προετοιμασία για την καλοκαιρινή και την αντιπυρική περίοδο είναι ένα δύσκολο ζήτημα. Όλοι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να έχουμε το νου μας. Οπωσδήποτε σε συνδυασμό με την κλιματική κρίση πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί και παρατηρητικοί,  ό,τι βλέπουμε ή θεωρούμε ύποπτο να το αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα προσοχή. Οι κάτοικοι της υπαίθρου που είναι οι φύλακες της χώρας χρειάζεται με τη σειρά τους να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες γιατί οι παραγωγικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο αποτελούν άλλοθι για κάποιους άλλους» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης,ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αλέξανδρος Ράπανος ο κλαδάρχης του Π.Σ. Χρ. Λάμπρης, ο συντονιστής Στ. Ελλάδας και Θεσσαλίας Δημ. Καραβασίλης, ο διοικητής των Π.Υ. Θεσσαλίας Ευάγγ. Φαλάρας και στελέχη των Πυροσβεστικών και των Δασικών Υπηρεσιών της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθρο Πλατφόρμα για επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση με Γ. Τσίπρα, Ολ. Τελιγιορίδου και Στ. Τζουμάκα διοργανώνει η ΠΑΚ Θεσσαλίας