Ειδήσεις

Κέλλας: Όλοι μαζί εναντίον της βίας


«Η ψυχοκοινωνική στήριξη σε μόνιμα διαρθρωμένες χωρικές δομές, είναι μία πολιτική, που συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των θυμάτων κάθε μορφής βίας.

Παράδειγμα αποτελεί ο ξενώνας για τις κακοποιημένες γυναίκες, που δημιουργήσαμε επί αντιδημαρχίας μου και δημαρχίας Κώστα Τζανακούλη. Από το 2007 μέχρι σήμερα, ο ξενώνας προσφέρει καταφύγιο, ιδίως στις γυναίκες που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας.»

Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας,κατά την ομιλία του,ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας,σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ),με θέμα την πρόληψη της βίας, προσθέτοντας:

«Η ισότητα των φύλων, η ελεύθερη ανάπτυξη κάθε ατόμου εντός του κοινωνικού ιστού και η αδιαίρετη προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αποτελούν ιδρυτικά θεμέλια της παράταξής μας, η οποία πολιτεύεται με γνώμονα την πρόοδο της κοινωνίαςμας.

Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Πρωθυπουργός στήριξαν απ’ την πρώτη στιγμή το κίνημα “#MeToo”,που ξεκίνησε στη χώρα μας χάρη στη δύναμη ψυχής της ολυμπιονίκου μας Σοφίας Μπεκατώρου.

Οφείλουμε να σταματήσουμε και να εξαλείψουμε τη βία σε κάθε της μορφή και επίπεδο. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται, ασφαλώς, πρόληψη στήριξη και προστασία των θυμάτων».

Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στη σημασία της παιδείας στην πρόληψη της βίας, σημειώνοντας:

«Μέσω της εκπαίδευσηςδιαμορφώνουμε συνειδήσεις. Η αντιμετώπιση της βίας θα πρέπει να αποκτήσει ισχυρές βάσεις στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και εντός του σχολικού περιβάλλοντος. Η Πολιτεία, παράλληλα με τις γνώσεις, οφείλει να εμφυσά στους πολίτες του“αύριο” πολιτισμένη συμπεριφορά. Και, βέβαια, η στρατηγική της Πολιτείας απέναντι στη βία θα πρέπει να συνδυάζει τη δράση του κρατικού μηχανισμού με συνέργειες φορέων κοινωνικοποίησης, που στις τάξεις τους επωάζονται βίαιες νοοτροπίες και αντιλήψεις, όπως οι λέσχες φιλάθλων, οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους χούλιγκανςως εφαλτήρια».

Ο Χρήστος Κέλλας, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, που συζητείται στη Βουλή, τόνισε ότι η πρόληψη της βίας δεν εδράζεται μόνο στην παιδεία αλλά εξαρτάται και από την αποτελεσματικότητα της έννομης τάξης, υπογραμμίζοντας:

«Η Νέα Δημοκρατίαθα ψηφίσει τις επόμενες μέρεςτο νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.Ωστόσο, η πρόληψη της βίας δεν αφορά μόνο τις λέσχες φιλάθλων αλλά και τους συλλόγους μαχητικών αθλημάτων, όπου οι δάσκαλοι οφείλουν να εντοπίζουν και να απομακρύνουν έγκαιρα κάθε στοιχείο, που πάει να μάθει μία πολεμική τέχνη για να σκοτώνει.

Η Αστυνομία κάνει εξαιρετική δουλειά και οι Έλληνες αστυνομικοί είναι απ’ τους καλύτερους στην Ευρώπη! Εξιχνιάζουν σύνθετες υποθέσεις και προστατεύουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών με αυτοθυσία. Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι κατάλληλη νομοθεσία. Γι’ αυτό, η κυβέρνηση τροποποίησε δύο φορές τον Ποινικό Κώδικαενισχύοντας την αποτρεπτικότητα της νομοθεσίας».

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, κλείνοντας την ομιλία του, συνεχάρη την ΠΟΑΣΥ για την εκδήλωση και το έργο της, το οποίο χαρακτήρισε «πολύτιμο και πολυεπίπεδο», ενώ ευχήθηκε στα μέλη της «καλή δύναμη» και «πάντα επιτυχίες».

Στην εκδήλωση μίλησαν,επίσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης, oΠρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος, η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου και ο Λαρισαίος αστυνομικός Γιάννης Κόκκαλης.

Προηγούμενο άρθρο Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού και άγνωστων, μέχρι στιγμής, ατόμων, για απάτη
Επόμενο άρθρο Μελέτη ΑΠΘ: Νέα στοιχεία για το ρήγμα που έδωσε τα 6,3 Ρίχτερ στη Θεσσαλία