Ειδήσεις

Υπόγειοι αγωγοί 2,5 χλμ για άρδευση 1.000 στρεμμάτων στο Στόμιο


Υπόγειο δίκτυο συνολικού μήκους 2,5 χλμ. για την άρδευση χιλίων στρεμμάτων στη Θέση Κούτσουρο – Κομμένο στο Στόμιο Αγιάς κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 615.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο σχέδιο χρηματοδοτεί και κατασκευάζει 22 αρδευτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ με στόχο τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και της παραγωγής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 και τις τεχνικές μας υπηρεσίες στηρίζουμε στην πράξη τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Το έργο

Το έργο «Κατασκευή και λειτουργία αντλιοστασίου και δικτύου αγωγών μεταφοράς νερού για αρδευτική χρήση στη Θέση Κούτσουρο – Κομμένο στην Τ.Κ. Στομίου Δήμου Αγιάς», αφορά στην κατασκευή  υποδομών που σχετίζονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό  και  την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοπονίας. Το έργο χωροθετείται ολόκληρο στην Τοπική Κοινότητας  Στομίου της Δ.Ε. Ευρυμενών του Δήμου  Αγιάς και περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία:

-αντλιοστασίου για την απόληψη επιφανειακών νερών από την παλαιά κοίτη του Πηνειού Ποταμού και

-δικτύου υπόγειων αγωγών μεταφοράς νερού από HPDE συνολικού μήκους 2.450m για την άρδευση 1.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης στο αγρόκτημα της τοπικής κοινότητας Στομίου.

Προηγούμενο άρθρο 450 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο 350 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα