Ειδήσεις

Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάνια Δόκου απαντά στην παράταξη Η Θεσσαλία στην καρδιά μας


Με μεγάλη έκπληξη ενημερώθηκα δια του Τύπου ότι όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας», καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους «την ανοίκεια συμπεριφορά μου ως νεοκλεγείσα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας καθώς δεν τους παραχώρησα- ως όφειλα- το δικαίωμα να τοποθετηθούν επί της πρότασης ψηφίσματος που κατέθεσαν για τις αγροτικές κινητοποιήσεις».

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και την ορθή ενημέρωση των πολιτών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τους οποίους υπηρετούμε ως νόμιμα δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο που εκφράζουμε την λαϊκή κυριαρχία ασκώντας δημόσιο λειτούργημα, ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οφείλω να εφαρμόζω πιστά τον Κανονισμό αυτού και να λαμβάνω κάθε νόμιμο μέτρο για την ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων.

Στη τέλος της συνεδρίασης της 10-02-2022 και ενώ συζητούταν η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η παράταξη «Η Θεσσαλία στην καρδιά  μας» με επικεφαλής τον κ. Νικ. Τσιλιμίγκα και ενώ τοποθετήθηκαν όπως ορίζει ο κανονισμός μόνο οι επικεφαλής των παρατάξεων, μετά από πρόταση του κ. Τσιλιμίγκα, συμφωνήθηκε και  εγκρίθηκε από τις παρατάξεις κατά πλειοψηφία να συγκροτηθεί αντιπροσωπευτική επιτροπή προκειμένου να εκδοθεί κοινό ψήφισμα  στήριξης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, πρακτική που ακολουθείται σε πολλές προτάσεις ψηφισμάτων.  Κάποιοι εκ των συμβούλων της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά  μας», σε αντίθεση με την απόφαση του επικεφαλής τους, κ.  Τσιλιμίγκα, ζητούσαν επίμονα τον λόγο, προκειμένου να τοποθετηθούν, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό. Αμέσως ενημέρωσα τους συγκεκριμένους συμβούλους ότι δεν επιτρέπεται να λάβουν το λόγο, σύμφωνα με τον Κανονισμό, και μη υπάρχοντος άλλου θέματος προς συζήτηση, έληξα την συνεδρίαση. Το ήθος μου, η αξιοπρέπεια μου και ο σεβασμός μου στην διαφορετικότητα η οποία οφείλει να υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής ζωής και λόγου είναι για μένα αξίες αδιαπραγμάτευτες.

Κάποιοι συνάδελφοι – περιφερειακοί σύμβουλοι πιθανόν να θεωρούν την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας αδύναμη να εκτελέσει ορθά τα καθήκοντα της. Η πολιτική μου διαδρομή, η συνδικαλιστική μου εμπειρία και οι νομικές μου γνώσεις, θεωρώ πως μου έχουν δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να ασκώ ορθά και δημοκρατικά τα καθήκοντα μου.

Η πόρτα του γραφείου μου παραμένει πάντα ανοιχτή σε όλες τις δημοκρατικά εκλεγμένες παρατάξεις και τους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους χωρίς καμία διάκριση και υστεροβουλία. Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό των συναδέλφων στην ανακοίνωση τους ότι εκτελώ χρέη εκπροσώπου τύπου του Περιφερειάρχη, θεωρώ ότι ο χαρακτηρισμός αυτός είναι τουλάχιστον ατυχής, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός έχει την ικανότητα να τοποθετείται πολιτικά χωρίς την δική μου συνδρομή.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τα αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
Επόμενο άρθρο 443 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα