Ειδήσεις

Κέλλας: Εθνικό καθήκον η αμυντική θωράκιση της χώρας


«Με τις συμβάσεις για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας αυξάνουμε την ισχύ μας. Η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό αποκτούν νέες και κυρίως εναρμονισμένες δυνατότητες. Η αγορά των 3 + 1 φρεγατών Belharra, που θα παραδοθούν το 2025-2026, και η προμήθεια των 18 ακόμη Rafale, με τα 6 πρώτα άρτι αφιχθέντα μαχητικά, συνθέτουν ένα ενοποιημένο και συνεκτικό πλέγμα προστασίας της χώρας μας προσφέρονταςαδιαμφισβήτητη υπεροχή σε θάλασσα και αέρα

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισηςτης χώρας, προσθέτοντας:

«Επιπλέον, σε ό,τι αφορά το Πολεμικό Ναυτικό, οι συμβάσεις, που περιλαμβάνουν την αγορά 44 τορπιλών και υλικών εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων μας, συνιστούν μέσα ενίσχυσης της μαχητικής ισχύος των ελληνικών υποθαλάσσιων δυνάμεων.

Ιδιαίτερα σημαντικόείναι το γεγονός ότι οι εν λόγω συμβάσεις συνοδεύονται από επιμέρους προβλέψεις για τον εξοπλισμό και τη συντήρηση των αποκτημάτων μας. Πρόκειται για άρτια οργανωμένες αγορές, με πρόνοια για το μέλλον. Το νομοσχέδιο είναι πλήρες και συμβάλλει στην αναδιαμόρφωση του ισοζυγίου στρατιωτικής ισχύος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Λαρισαίος πολιτικός επισήμανε πως η ενίσχυση του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων συνιστά εθνικό καθήκον, που οφείλει κάθε ελληνική κυβέρνηση να υπηρετεί, σημειώνοντας:

«Η διασφάλιση του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να αποτελεί εθνικό στόχο κάθε ελληνικής κυβέρνησης, δεδομένου ότι η επιθετική γείτων επενδύει κολοσσιαία ποσά στον τομέα της άμυνας από το 1985 και μετά.

Από το 2019 μέχρι σήμερα, η κυβέρνησή μας έχει ενεργοποιήσει 165 εξοπλιστικά υποπρογράμματα και έχει αυξήσει θεαματικά τις αμυντικές δαπάνες. Το 2021 καταταχθήκαμε πρώτοι στο ΝΑΤΟ στον δείκτη των αμυντικών δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ και, το κυριότερο, αναδιαρθρώσαμε την κατανομή των εξοπλισμών ξεπερνώντας κατά πολύ τον στόχο που είχε θέσει η Συμμαχία».

Ο Χρήστος Κέλλας υπογράμμισε, ακόμη, πως η κυβέρνηση έχειτηρήσει στο ακέραιο τις προεκλογικές της υποσχέσεις για τη φύλαξη των συνόρων και την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας και έχει αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις προκλήσεις της Τουρκίας σε Έβρο, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Ειδικότερα, δε, σημείωσε πως «η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε θεματοφύλακα του διεθνούς δικαίου και πυλώνα σταθερότητας στη διαπεριφέρεια Ανατολικής Μεσογείου, Μέσης Ανατολής, Βόρειας Αφρικής».

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΚΟ της ΝΔ, κλείνοντας την ομιλία του, συνεχάρη τον Υπουργό, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που συνέβαλαν ώστε να ολοκληρωθούν ταχέως οι διαδικασίες αγοράς των νεών όπλων, τονίζοντας:

«Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας από την Εθνική μας Αντιπροσωπεία αποτελεί την καλύτερη απάντηση στον παραλογισμό της Άγκυρας περί καταγγελίας των Συνθηκών της Λωζάννης και των Παρισίων. Οι αιτιάσεις για το καθεστώς των νησιών του Αν. Αιγαίου δεν έχουν καμία απολύτως νομική και λογική βάση και είναι απαράδεκτες! Σε αυτές τις συνθήκες, δεν χωρούν διαφωνίες ούτε μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Όλοι οι βουλευτές, ανεξαιρέτως κομμάτων, οφείλουμε να υπερψηφίσουμε το παρόν νομοσχέδιο!

Τα  Rafale και οι φρεγάτες δεν είναι ούτε του Φλώρου, ούτε του Πετράκη, ούτε του Μπουρολιά, αλλά του ελληνικού λαού που τις πληρώνει από το υστέρημά του».

Προηγούμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Καθημερινά εμπόδια στα πεζοδρόμια της Λάρισας
Επόμενο άρθρο Προγραμματισμένη διακοπή της υδροδότησης στο Μακρυχώρι Λάρισας