Ειδήσεις

Οι αγρότες καλούν σε διάλογο τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς


Πρόσκληση σε διάλογο προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και προς τους αρχηγούς των κομμάτων απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Όπως αναφέρει: «Υλοποιώντας την απόφαση της πανελλαδικής συνάντησης των μπλόκων στη Νίκαια, προσπαθούμε να κλείσουμε συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη στο οποίο να θέσουμε τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε και να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και λύσεις.

Είμαστε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά για αυτό τον σκοπό χωρίς ακόμη να έχει οριστικοποιηθεί η συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Για τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αποστείλαμε επίσημα πρόσκληση στους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα την οποία παραθέτουμε παρακάτω προς γνώση όλων.

Μέχρι στιγμής έχει απαντήσει θετικά ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος θα επισκεφτεί το μπλόκο Λιβαδειάς την Τετάρτη 1 το μεσημέρι και εν συνεχεία το μπλόκο Νίκαιας στις 5 το απόγευμα. Περιμένουμε την επίσημη απάντηση και από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Η πρόσκληση μας είναι η εξής:

Μετά την πανελλαδική σύσκεψη, με τη συμμετοχή 30 μπλόκων, την Κυριακή 13 Φλεβάρη στη Νίκαια της Λάρισας, στην οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση και κλιμάκωση της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης για την ικανοποίηση από την κυβέρνηση των ζωτικής σημασίας αγροτικών αιτημάτων, προσκαλούμε τον αρχηγό του κόμματός σας να επισκεφτεί τα μπλόκα για να εκφράσει τη συμπαράσταση του κόμματός σας στον δίκαιο αγώνα μας και στα συγκεκριμένα αιτήματά μας που είναι:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.ά.), καθώς και  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% της ζημιάς από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές για τα προϊόντα μας που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης».

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής του κορωνοϊού
Επόμενο άρθρο Διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Φιλιππούπολης