Ειδήσεις

Η ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών της περιοχής


Σε χωριά της υπαίθρου αλλά και στις πόλεις των νομών Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο, κλιμάκια αποτελούμενα από στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής, της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ και το βουλευτή  Λαμπρούλη Γ., με σκοπό να δυναμώσει η στήριξη και η αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών και να συζητηθούν οι θέσεις του Κόμματος για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους. Αντιπροσωπεία  και ο βουλευτής βρέθηκαν και το μεσημέρι της Κυριακής 13/2/2022 στον αποκλεισμό της ΠΑΘΕ από τους αγρότες εκφράζοντας έμπρακτα την συμπαράσταση του ΚΚΕ.

Στις περιοδείες μοιράστηκε η ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής του Κόμματος και η Επίκαιρη Επερώτηση που έχει κατατεθεί προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα στελέχη του ΚΚΕ, ανέδειξαν πως το ΚΚΕ, με τις παρεμβάσεις του όλα αυτά τα χρόνια, με Επερωτήσεις, ανακοινώσεις και κυρίως με την παρέμβασή του στο κίνημα, βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους, στηρίζει τον αγώνα και τις διεκδικήσεις Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών .Σε αυτή τη βάση τονίστηκε πως, η συμπόρευση με το ΚΚΕ και η ενίσχυσή του μπορούν να διαμορφώσουν δυναμική υπέρ τους.

Μέσα από τις συζητήσεις, εκφράστηκε η αγωνία των αγροτών για τα οξυμένα προβλήματα, με πιο έντονο, αυτό του αυξημένου κόστους παραγωγής. Ταυτόχρονα, αναδείχτηκε πώς οι αυξήσεις στην Ενέργεια, αφορούν και τα νοικοκυριά τους, με τους λογαριασμούς των τελευταίων μηνών, να βάζουν όλο και πιο σφιχτά τη θηλιά των χρεών στον λαιμό τους.

Τα στελέχη του ΚΚΕ, ανέδειξαν πως για τα προβλήματα που βιώνουν οι αγρότες, την ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις που έχουν για πυξίδα τους τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ.

Στις συζητήσεις με τους αγρότες στα χωριά, αναδείχτηκε η ανάγκη να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας, καθώς η πείρα των προηγούμενων χρόνων, δείχνει ότι μόνο έτσι μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους και όχι οι λογικές της αναμονής και των “λύσεων από τα πάνω”, μέσα από κυβερνητικές εναλλαγές.

Ταυτόχρονα, ανέδειξαν πως μια διαφορετική αγροτική παραγωγή, στο πλαίσιο μιας νέας οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης, με τους εργαζόμενους και τον λαό να κάνουν κουμάντο, να έχουν αυτοί στα χέρια τους την εξουσία, μπορεί να συμβάλλει στην ικανοποίηση των λαϊκών – κοινωνικών αναγκών..

Αλλά και μέσα στις πόλεις, σε λαϊκές αγορές και χώρους δουλειάς όπου έγιναν εξορμήσεις, τα κλιμάκια του ΚΚΕ, κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό, να συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, τονίζοντας πως, ο αντίπαλος αγροτών , εργατών  και υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων είναι κοινός: οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα μονοπώλια, που για τα δικά τους κέρδη, η ζωή των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών είναι γεμάτη ανασφάλεια, αγωνία για το μέλλον, με εισοδήματα που δεν φτάνουν για τα βασικά, με δουλειά από ήλιο σε ήλιο, εντατικοποίηση.

 

Προηγούμενο άρθρο Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων επί του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε.
Επόμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Εργασίες τέλους χρήσης σύμφωνα με τα ΕΛΠ και τη φορολογία εισοδήματος