Ειδήσεις

56 φιάλες αίματος στην Αιμοδοσία της Νίκαιας


Ηχηρό μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης αποτέλεσε η μεγάλη συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου Αιμοδοτών Νίκαιας «Ο Άγιος Σπυρίδων» και του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Αγάπη». Από τα άτομα που προσήλθαν, η Τράπεζα Αίματος  ενισχύθηκε με 56 μονάδες αίματος.

Η πρόεδρος του συλλόγου Έφη Ακριβούλη φανερά ικανοποιημένη ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την ανεκτίμητη προσφορά τους σημειώνοντας:

«Από το 1986 που ιδρύθηκε η Τράπεζα Αίματος του συλλόγου «ο Άγιος Σπυρίδων» η συμμετοχή και η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική. Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου που θεσπίστηκε για την 4η Φεβρουαρίου κάθε έτους να θυμίσω ότι ο σύλλογός μας ύστερα από πολλούς και ανιδιοτελείς αγώνες, όλων των συμβουλίων του, έχει προφέρει σε πολλές και πολλούς συμπολίτες μας την αμέριστη βοήθειά του στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους.

Ευχαριστώ θερμά το Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Αγάπη», τον Δήμο Κιλελέρ τους διασώστες του ΕΟΔΥΑ και ιδιαίτερα όλους τους εθελοντές αιμοδότες που στηρίζουν την Τράπεζα Αίματος και προσφέρουν λίγο από το δικό τους αίμα για να σώσουν κάποιον συνάνθρωπό μας.

Η αιμοδοσία αποτελεί υψηλό δείγμα αλληλεγγύης. Το ανθρώπινο αίμα είναι πολύτιμο, δεν παρασκευάζεται. Λίγες σταγόνες αίμα χαρίζουν σε έναν άγνωστο συμπολίτη μας ζωή, ελπίδα και αισιοδοξία».

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Σύσφιξη σχέσεων της ΔΣΟ με την Αίγυπτο
Επόμενο άρθρο Δωρεά έργων τέχνης της συλλογής Bellasi προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας